Supa simpla de morcovi
Timp de preparare: 30-45 minute
Dificultate: redusa
Supa de morcovi este printre primele preparate pe care pacientii care sufera de diaree trebuie sa le consume dupa un episod simptomatic acut. Morcovii sunt unele dintre putinele legume care trebuie consumate in timpul regimului antidiareic, datorita substantelor care ajuta la refacerea tranzitului intestinal.
Ingrediente:
- 1 kg de morcovi
- 250 ml apa
- 1 lingurita sare
Mod de preparare:
Curata si feliaza morcovii. Pune-i intr-o oala, adauga apa peste ei, si pune-i la fiert, la foc mic, timp de 25-30 de minute. Verifica daca morcovii sunt bine fierti. Baga totul in blender si mixeaza morcovii pana se transforma in piure. Muta pasta obtinuta intr-o oala, subtiaz-o cu putina apa calda, asezoneaz-o cu sare si pune supa la fiert, timp de 15 minute. Supa se consuma simpla sau cu crutoane.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Ghid de cumparare a alimentelor congelate
- Alimente sanatoase care va ajuta sa castigati in greutate
- Alimentatia si varsta - Rolul fibrelor in dieta
- Capsunile: surse naturale de antioxidanti
- 9 sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa
- Probleme ale cavitatii bucale
- Alimentatia sanatoasa
- Retete culinare pentru tatii ocupati
- Retete pentru detoxifiere
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare