Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Paste cu jambon si spanac

Actualizat la data de: 15 Ianuarie 2015
Paste cu jambon si spanac

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Pastele bine fierte sunt recomandate in controlul episoadelor de diaree, alaturi de legume si carne slaba. Reteta poate fi preparata rapid, in orice anotimp, spanacul disponibil in stare congelata putand fi folosit fara probleme in aceasta combinatie.

Ingrediente:

  • 1 pachet de paste penne
  • 2 linguri ulei de masline
  • 6 felii de jambon
  • 1 cutie de rosii la conserva
  • 1 pachet de spanac congelat (250 g)

Mod de preparare:

Puneti o oala mare cu apa si un praf de sare pe foc, adaugati pastele si lasati-le la fiert 12-15 minute, cat sa se inmoaie cat mai bine. Intre timp, incingeti o lingurita de ulei de masline intr-o tigaie la foc potrivit si adaugati jambonul (gatiti-l pana cand devine usor crocant). Turnati peste rosiile la conserva si spanacul, acoperiti tigaia cu un capac si lasati totul la fiert. Dupa 15 minute, adaugati si pastele bine scurse si amestecati. Serviti preparatul dupa ce se raceste complet!

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate