Care sunt beneficiile pentru sanatate ale unui masaj cu pietre calde?
Generalitati
SusMasajul cu pietre fierbinti sau cu roci vulcanice reprezinta un tip de terapie prin masaj. Acest tip de masaj este folosit pentru relaxare generala, dar in special pentru relaxarea muschilor tensionati si a tesuturilor moi deteriorate din intregul corp.
In timpul unui astfel de masaj, pietre netede, plate, incalzite sunt plasate pe anumite parti ale corpului. Pietrele sunt, de obicei, facute din bazalt, un tip de roca vulcanica ce inmagazineaza si pastreaza caldura. Aceste pietre destinate masajului sunt incalzite, de obicei, intre 40 si 65 de grade Celsius.
Pietrele pentru masaj pot fi plasate astfel:
Pe coloana vertebrala;
Pe regiunea abdominala;
Pe piept;
Pe fata;
Pe palme;
Pe picioare;
Pe degete.
Terapeutii pozitioneaza pietrele incalzite in zonele dorite, in timp ce maseaza corpul folosind diferite tehnici de masaj suedeze, cum ar fi: loviturile lungi, miscarile circulare, vibratiile, tapotajul si framantarea.
Uneori, chiar si pietrele reci pot fi folosite in timpul acestui tip de masaj. Pietrele reci pot fi folosite dupa pietrele calde pentru a calma vasele de sange si pielea.
Cuprins articol
Beneficiile masajelor cu pietre calde
SusMajoritatea masajelor se incadreaza, in general, ca tratamente alternative. Masajele devin terapii complementare populare pentru foarte multe afectiuni.
1. Masajul ajuta la ameliorarea tensiunii musculare si a durerii
Caldura a fost folosita de foarte mult timp pentru a usura tensiunea si durerea musculara. Pietrele calde ajuta la cresterea fluxului sanguin in zona afectata. De asemenea, caldura poate reduce spasmele musculare si poate creste flexibilitatea miscarilor.
Tratamenul cu pietre reci ajuta la ameliorarea inflamatiei. In functie de simptomele pacientului, este posibil sa fie nevoie de alternarea pietrelor reci cu celor calde in timpul masajului.
2. Masajul reduce stresul si anxietatea
Asociatia Americana de Terapie prin Masaj a afirmat ca tratamentele alternative prin masaj pot fi eficiente pentru ameliorarea stresului. Cercetarile sprijina aceasta afirmatie.
Un studiu din 2001 a aratat ca un masaj de zece minute a imbunatatit raspunsurile cardiovasculare si a scazut riscul de a dezvolta accident vascular cerebral.
Un alt studiu a constatat ca masajele de 15 minute pe scaun la locul de munca au redus semnificativ stresul, comparativ cu o pauza de 15 minute, dar fara masaj.
Un studiu din 2015 a demonstrat ca persoanele care au suferit o interventie chirurgicala colorectala au suferit mai putina durere, tensiune si anxietate dupa ce au primit masaj postoperator.
3. Masajul promoveaza somnul si odihna
Anumite studii din 2006 au relevat faptul ca masajul poate fi o alternativa la pastilele pentru somn la adultii cu insomnie. Studiul a aratat ca masajul spatelui a produs relaxarea si a indus somnul.
Un studiu din 2001 a aratat ca sugarii cu probleme de somn care au primit un masaj de 15 minute de la parintii lor au reusit sa adoarma mult mai repede. Ei au fost, de asemenea, mai atenti, mai activi si mai pozitivi la trezire.
4. Masajul poate ajuta la ameliorarea simptomelor bolilor autoimune
Masajul cu pietre calde poate ameliora afectiunile dureroase, cum ar fi fibromialgia. Fibromialgia este o afectiune autoimuna care provoaca dureri cronice raspandite in intreg corpul.
Potrivit unui studiu din 2002, persoanele cu fibromialgie care au primit un masaj de 30 de minute au dormit mai mult timp si au avut mai putine dureri decat persoanele cu aceasta afectiune care nu au primit o sedinta de masaj. Sunt necesare mai multe cercetari inainte ca masajul sa devina un tratament standard al fibromialgiei.
Un studiu din 2013 a constatat ca persoanele cu artrita reumatoida care au beneficiat de un masaj cu presiune moderata, cum ar fi masajul cu pietre calde, au experimentat niveluri mai scazute de durere si o imbunatatire a miscarilor, dupa doar o luna de terapie prin masaj.
5. Masajul poate ajuta la scaderea simptomelor provocate de cancer
Un studiu amplu, de trei ani, a examinat modul in care masajul a afectat durerea, oboseala, stresul, anxietatea, greata si depresia la 1290 de persoane cu cancer.
Studiul a aratat ca un masaj, in special cel suedez, cu roci vulcanice, a ameliorat simptomele cancerului, chiar si la cei cu simptome substantiale. Cercetatorii banuiesc ca utilizarea reconfortanta a atingerii umane a jucat un rol-cheie in aceste rezultate.
6. Masajul poate stimula imunitatea
Masajul cu pietre calde poate da un impuls sistemului imunitar. Potrivit unui studiu din 2010, o singura sesiune de terapie de masaj cu pietre calde a avut un impact pozitiv si acut asupra imunitatii.
Probele de sange prelavate inainte si dupa masaj au aratat o scadere a arginin-vasopresinei, un hormon care ajuta la reglarea tensiunii arteriale si a retentiei de apa.
Indicatii
SusOrice persoana poate beneficia de acest tip de masaj. Cu toate acestea, este indicata terapia cu acest masaj persoanelor care se confrunta cu tensiune musculara, durere, insomnie si stres.
Daca exista o afectiune cronica ce cauzeaza durere, este indicata consultarea medicului si ceruta parerea sa cu privire la masajul cu pietre calde. Medicul poate hotari daca masajul de acest tip este o optiune buna pentru afectiunea respectiva.
Riscuri si atentionari
SusAtunci cand este efectuat de un terapeut instruit si avizat, un masaj cu pietre calde este in general sigur. Totusi, exista anumite circumstante in care acest tip de masaj trebuie evitat. Medicul trebuie intrebat daca este permis masajul cu pietre calde in cazul urmatoarelor afectiuni:
• Tulburare de coagulare a sangelui;
• Arsuri ale pielii;
• Ranile deschise;
• Interventii chirurgicale in ultimele 6 saptamani;
• Fracturi osoase sau osteoporoza severa;
• Trombocitopenie (valori scazute ale trombocitelor);
• Diabet.
Un masaj prenatat poate ajuta la ameliorarea stresului si la ameliorarea simptomelor sarcinii inconfortabile. Totusi, majoritatea terapeutilor nu vor folosi pietrele calde pe femeile insarcinate.
Femeile insarcinate ar trebui sa primeasca sedinte de masaj doar la indicatia sau cu aprobarea medicului si sub supravegherea unui terapeut de masaj prenatal.
Pentru a preveni arsurile, ar trebui sa existe intotdeauna o bariera, cum ar fi un prosop, intre pietrele de masaj fierbinti si piele. Pietrele de masaj trebuie incalzite in dispozitive speciale. Pietrele incalzite in cuptorul cu microunde, in cuptor sau pe placi fierbinti nu trebuie folosite.
Concluzii
SusStudiile de specialitate au demonstrat ca un masaj cu pietre calde poate fi un mod eficient de a reduce stresul si anxietatea, de a promova relaxarea si de a usura durerea si tensiunea musculara. Masajul cu pietre calde poate fi util pentru o varietate de conditii si circumstante.
Masajul cu pietre calde poate constitui o experienta placuta si relaxanta, care poate avea o multime de efecte benefice asupra organismului.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Medicina alternativa
Articole recomandate
- Beneficiile pentru sanatate ale migdalelor
- Beneficiile pentru sanatate ale laptelui de capra
- Cum poti restabili aspectul sanatos al unghiilor
- 10 beneficii pentru sanatate ale alimentelor condimentate
- Beneficiile pentru sanatate ale gutuilor
- Viata bate filmul! Urmareste "Nephro", un scurtmetraj inspirat din experientele reale ale pacientilor dializati
- Beneficiile pentru sanatate ale ciupercilor
- Beneficiile pentru sanatate ale masturbarii
- Detoxifierea prin masaj