Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Orzul verde este considerata planta cu cea mai mare cantitate de nutrienti, aducand un aport pretios de vitamine, minerale si enzime

Actualizat la data de: 23 Aprilie 2021
Orzul verde este considerata planta cu cea mai mare cantitate de nutrienti, aducand un aport pretios de vitamine, minerale si enzime

In Istorie, orzul verde apare ca fiind prima planta cerealiera cultivata pe Terra descoperita in Tibet. In Egiptul Anitic, orzul constituie hrana de baza a populatiei nevoiase, iar Herodot mentioneaza in scrierile sale ca egiptenii preparau din orz o bautura alcoolica asemanatoare berii.

In Grecia antica orzul a fost multa vreme principala cereala, iar la romani painea de orz era consumata numai de populatia saraca si de soldatii care pierdeau razboiul.

Orzul verde este frecvent recomandat de terapia naturista. El este utilizat in mod curent in tratamentul a mai mult de 40 de afectiuni, de la cancer, afectiuni digestive, pulmonare, circulatorii si pana la boli nervoase grave. In mladitele de orz verde se dezvolta una dintre cele mai complexe si complete compozitii de minerale si vitamine, care se pot gasi in plantele cu valoare terapeutica. O astfel de carte de vizita este suficienta pentru a include orzul verde intre remediile ce nu trebuie sa lipseasca din orice casa.

O compozitie impresionanta

In urma studiului asupra continutului de principii active, in diferite faze de crestere ale plantei de orz, s-a constat faptul ca planta contine cele mai bune resurse nutritive necesare organismului uman atunci cand ajunge la inaltimea de 20-30 cm. In acest stadiu, frunzele de orz contin vitaminele din grupul B (B1, B2, B5, B6, B12), niacina (vitamina B3 sau acid nicotinic) , vitamina E, vitamina C si o mare cantitate de fier, calciu, mangan, magneziu, molibden, zinc, cupru, bioflavonoide, polizaharide, polipeptide si clorofila.

Aceasta compozitie biochimica a plantei verzi ii confera un efect curativ de exceptie. Comparativ cu alte plante – care la randul lor sunt “asi” in continutul de substante cu rol terapeutic – orzul verde contine
- de peste 250 ori mai multa vitamina A decat salata verde,
- de peste 25 ori mai mult potasiu decat bananele,
- de peste 11 ori mai mult calciu decat laptele,
- de peste 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele,
- de peste 10 ori mai multa vitamina B1 decat spanacul,
- de peste 23 ori mai multa biotina (factor din grupul vitaminelor B) decat laptele,
- 2000 micrograme SOD (Superoxid distmutaza) activ, la o proportie de 2g de orz verde sub form de pudra.

Principalele indicatii terapeutice ale orzului verde

Aproape ca nu exista afectiune care sa nu poata fi ajutata chiar si intr-o mica masura prin intermediul acestui “elixir natural”. Sucul de orz verde este utilizat cu succes ca remediu principal sau ca adjuvant (in bolile grave) in urmtoarele afectiuni:
- Boli ale aparatului digestiv: stomatita, anorexie, gastrita, ulcer, pancreatita (adjuvant), colita. Cazurile de gastrit si ulcer raspund favorabil foarte rapid la administrarea de suc sau de pulbere diluata in apa.
- Boli hepatice: hepatita virala, adjuvant in ciroza, colecistita. In cazul bolilor hepatice tratamentul este bine sa fie urmat pe o perioada mai lunga de timp (de ordinul lunilor de zile), fiind necesara respectarea stricta a dietei si folosirea plantelor cu efecte de tonifiere si decongestionare hepatica.
- Afectiuni cardio-vasculare: cardiopatie ischemica, ateroscleroza cerebrala, infarct miocardic, hiper si hipotensiune arteriala, hemoroizi, ulcere varicoase, tromboflebite.
- Afectiuni ale sistemului nervos: retard psiho-motor, neurastenie, insomnie, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, nevralgie faciala.
- Afectiuni metabolice: diabet, obezitate, anemie, carente de minerale si vitamine.
- Afectiuni ale aparatului respirator: bronsita, astm bronsic, TBC pulmonar, gripa, viroza pulmonara, rinit alergica.
- Afectiuni maligne: cancer cu diferite localizari; in aceste cazuri sucul de orz verde este doar un adjuvant pretios care va completa tratamentul dietoterapeutic si fitoterapeutic adecvat.
- Dereglari hormonale: hiper si hipotiroidie; pentru aceste tulburari se va asocia cu dietoterapie si folosirea suplimentara a unor plante medicinale.
- Afectiuni ale oaselor: artrita , reumatism articular acut, lombo-sciatica.
- Afectiuni ale pielii: acnee, pistrui, dermatita, eczeme; in cazul bolilor de piele se poate aplica sucul proaspat si extern, prin tamponarea zonelor afectate. Aceasta va grabi considerabil vindecarea, datorita proprietatilor antiseptice si cicatrizante ale acestuia.
- Boli ale aparatului reproducator: sterilitate, impotenta.
- Afectiuni oculare

In cazul persoanelor sanatoase extractul din orz verde poate fi utilizat pentru cresterea vitalitatii, purificarea organismului, amplificarea potentei, reglarea apetitului, in astenia de primavara, sau pur si simplu pentru a face fata cu succes perioadelor solicitante din punct de vedere fizic sau mental.

Modul de administrare
Pulberea de orz verde:
O doz se obtine amestecand 1 lingurita (2 grame) de pulbere de orz verde cu 60-75 ml apa sau suc de fructe. Este bine safolosim o apa de calitate cat mai buna si pura (de preferat apa plata sau apa de izvor dar nu apa minerala carbogazoasa sau ceai). Pentru a pastra integral proprietatile terapeutice ale pulberii din orz verde, nu se va amesteca cu bauturi fierbinti.
- In cazul persoanelor care doresc sa isi mentina tonusul si sanatatea la un nivel foarte bun, a celor ce urmaresc amplificarea vitalitatii, a potentei, a capacitatii de concentrare si focalizare mentala se recomanda administrarea dozei precizate de 1-2 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa, pe stomacul gol.
- In cazul persoanelor care se confrunta cu afectiuni ce necesita tratamentul cu pulbere de orz verde se va administra cate o doz de 3 ori pe zi (dimineata, la pranz si seara) cu 30 de minute inainte de a manca, pe stomacul gol.

Va dorim rabdare si perseverenta in administrarea acestui tratament si sa va bucurati de rezultate spectaculoase.

Mult succes!


Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.