Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

OMEGA 3 - Tratamentul rapid pentru a regla trigliceridele marite

Actualizat la data de: 27 Martie 2024
Consultant medical:

Dr. Vilaia Mihaela
Medic Cardiolog

Te confrunti cu trigliceride marite?

Sus
OMEGA 3 - Tratamentul rapid pentru a regla trigliceridele marite

Ca sa eviti riscul afectiunilor cardiace, al atacului vascular cerebral si al diabetului, este necesar sa reglezi valoarea acestora.

Cuprins articol

  1. Te confrunti cu trigliceride marite?
  2. Trigliceride marite- cauze:
  3. Trigliceride marite- efecte:
  4. Trigliceride marite- Tratament cu Omega-3:
  5. Citeste pe aceeasi tema

Trigliceride marite- cauze:

Sus

Trigliceridele sunt acele grasimi (lipide) din sange stocate in tesuturile din organism, care provin din alimentatie. Caloriile pe care nu le folosim ca sursa de energie zilnica raman stocate sub forma de trigliceride in celulele adipoase. Astfel, hipertrigliceridemia constituie un factor de risc pentru mai multe afectiuni, unele dintre ele putand fi chiar fatale.

Iata de ce merita investigata cauza maririi trigliceridelor si implementata o solutie rapida de tratament.

Prima cauza care poate determina o crestere a trigliceridelor este una primara si se refera la mostenirea genetica, cand exista o predispozitie din nastere la valori crescute ale trigliceridelor si colesterolului.

Cauze secundare sunt numeroase: o dieta deficitara in fibre si acizi grasi Omega-3, consumul in exces de fast-food, nivelul ridicat de stres si anxietate, stilul de viata sedentar, consumul de medicamente pe baza de steroizi si retinoizi, dezvoltarea unor anumite afectiuni, precum guta, boala renala sau hepatica.

Din pacate, ca urmare a multiplelor cauze declansatoare, hipertrigliceridemia este inregistrata, in prezent, la o gama variata de pacienti, de la tineri cu un regim de viata sedentar si o alimentatie deficitara, la adulti care consuma multe dulciuri sau fast-food pe fondul stresului, pana la seniori, care sunt cei mai expusi, prin prisma varstei.

Trigliceride marite- efecte:

Sus

Trigliceridele marite conduc la acumularea de tesut adipos in peretii arterelor, care poate determina boala coronariana (si, implicit, angina pectorala si atac de cord), precum si accident vascular cerebral. De obicei, valorile crescute ale trigliceridelor se inregistreaza concomitent cu un nivel scazut al „colesterolui bun” (HDL), ceea ce creste predispozitia pacientului la boli cardiovasculare.

Totodata, atunci cand vorbim de hipertrigliceridemie, exista riscul de a dezvolta pancreatita acuta (inflamatie brusca la nivelul pancreasului, care poate fi chiar letala).


-Tratament boli cardiovasculare-

Trigliceride marite- Tratament cu Omega-3:

Sus

Nivelul crescut al trigliceridelor poate indica o lipsa a acizilor grasi Omega-3 din organism. Asa-numite grasimi bune, acizii grasi Omega-3 contribuie la buna functionare a inimii si a creierului. Beneficiile sunt nenumarate, iar lipsa lor poate favoriza atat cresterea trigliceridelor, cat si a valorilor tensiunii. Acizii grasi Omega-3 se gasesc in cantitate mare mai ales in uleiul de peste, dar si in semintele de in, chia, uleiul de masline si mai multe tipuri de pesti. Prin urmare, pentru a avea o inima sanatoasa, dar si pentru a preveni instalarea bolilor cardiovasculare, trebuie sa ne asiguram ca avem un aport optim de grasimi bune in organism.

Acizii grasi Omega-3 sunt acele „grasimi bune” de care are nevoie organismul nostru si sunt denumiti si esentiali, pentru ca asigura o functionare corecta a creierului si a inimii. Din pacate, organismul nostru nu produce acesti acizi de care corpul uman are nevoie, prin urmare este necesar sa ii luam din alimentatie. Pestele, semintele, uleiul de masline si de peste contin o cantitate mare de grasimi bune, deci trebuie sa nu lipseasca din alimentatia noastra. Daca avem un aport normal de acizi grasi, riscul de a suferi de o boala cardiovasculara este semnificativ redus. In plus, acizii grasi Omega-3 au o eficienta dovedita in scaderea trigliceridelor, a colesterolului, precum si a tensiunii arteriale. Mai mult, au efect antiaritmic, adica regleaza si previn cresterea ritmului cardiac.

Primul pas pentru reglarea trigliceridelor este schimbarea regimului alimentar si a stilului de viata, pentru cel putin 3 luni. Daca dupa aceasta perioada valorile inregistrate sunt tot mari, se pot prescrie suplimente alimentare cu Omega-3. Atentie, insa, la eticheta! Conform studiilor clinice, efectul benefic al acestora se obtine doar in cazul administrarii a cel putin 1g de acizi grasi Omega-3 naturali pe zi.



Omegacore tratament boli cardiace

Pacientii care au o varsta inaintata si care sufera de o boala cardiaca vor avea nevoie, pe langa medicatia specifica de scadere a trigliceridelor, si de o suplimentare a acizilor grasi Omega-3, pentru reglarea trigliceridelor si pentru obtinerea unor beneficii maximale.

In prezent, exista o multitudine de variante de suplimente alimentare pe baza de Omega-3, care se pot lua conform recomandarii medicului curant.

In urma administrarii, am observat ca au efecte foarte bune suplimentele Omegacore de la Möller’s. Le recomand pacientilor mei, mai ales ca nu exista contraindicatii in cazul administrarii de Omega-3, beneficiile acizilor grasi polinesaturati fiind subiectul a peste 15 000 de studii clinice.

Omegacore contine 2000 mg ulei de peste, din care 1320 mg acizi grasi Omega-3 naturali (EPA si DHA), care contribuie la functionarea normala a inimii si care ajuta la mentinerea nivelului normal al trigliceridelor.

In prezent, bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de deces la nivel mondial. Ca sa schimbam aceasta statistica sumbra este necesar sa luam masuri impreuna, atat pacientii, prin schimbarea alimentatiei si a stilului de viata (daca este unul sedentar), cat si medicii, prin tinerea sub control a trigliceridelor, cu ajutorul suplimentelor alimentare si a medicamentelor care si-au dovedit eficacitatea.

Citeste mai mult aici: https://www.sfatulmedicului.ro/mollers


Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.