Omega 3 ajuta la scaderea tensiunii arteriale
Actualizat la data de: 05 Iulie 2010
Stire medicala
13 Iunie 2007
Introducerea in alimentatia zilnica a alimentelor bogate in acizi grasi omega 3 amelioreaza problemele cauzate de tensiunea arteriala ridicata. Astfel de alimente, precum semintele de in, alunele, pestele gras - somon de exemplu, pot ajuta la scaderea tensiunii arteriale.
Cercetatorii japonezi considera aceste date ca fiind un real suport pentru sanatatea populatiei care are probleme cu tensiunea arteriala. La cercetari au participat 4.680 de barbati si femei din Japonia, China, Marea Britanie si Statele Unite. Pacientii, cu varste cuprinse intre 40 si 59 de ani, s-au intalnit cu cercetatorii de patru ori pe parcursul a 3 saptamani. In cadrul fiecarei intalniri pacientilor li s-a verificat tensiunea arteriala, li s-au facut analize si a fost inregistrat tot ceea ce au mancat si baut in ultimele 24 de ore.
Cercetatorii au calculat aportul de acizi grasi omega 3 din mancarea consumata de fiecare participant in parte. Participantii la studiu din Japonia au avut cel mai mare aport de acizi grasi omega 3.
Medicii au luat in considerare si alti factori precum varsta participantilor, sexul acestora, consumul de alcool, activitatea fizica depusa, restrictiile alimentare, medicamentele sau alte suplimente consumate. Participantii cu cel mai mare consum de acizi grasi omega 3 aveau cea mai scazuta tensiune arteriala. Acest lucru era evident in cazul persoanelor care nu aveau o presiune arteriala mare si care nu aveau restrictii alimentare sau luau medicamente pentru a controla nivelul tensiunii arteriale.
Acizii grasi omega 3 nu au avut o actiune drastica insa orice reducere, cat de mica, a tensiunii conteaza, iar acest lucru se poate realiza printr-o dieta care sa contina acizi grasi omega 3.
Cercetatorii japonezi considera aceste date ca fiind un real suport pentru sanatatea populatiei care are probleme cu tensiunea arteriala. La cercetari au participat 4.680 de barbati si femei din Japonia, China, Marea Britanie si Statele Unite. Pacientii, cu varste cuprinse intre 40 si 59 de ani, s-au intalnit cu cercetatorii de patru ori pe parcursul a 3 saptamani. In cadrul fiecarei intalniri pacientilor li s-a verificat tensiunea arteriala, li s-au facut analize si a fost inregistrat tot ceea ce au mancat si baut in ultimele 24 de ore.
Cercetatorii au calculat aportul de acizi grasi omega 3 din mancarea consumata de fiecare participant in parte. Participantii la studiu din Japonia au avut cel mai mare aport de acizi grasi omega 3.
Medicii au luat in considerare si alti factori precum varsta participantilor, sexul acestora, consumul de alcool, activitatea fizica depusa, restrictiile alimentare, medicamentele sau alte suplimente consumate. Participantii cu cel mai mare consum de acizi grasi omega 3 aveau cea mai scazuta tensiune arteriala. Acest lucru era evident in cazul persoanelor care nu aveau o presiune arteriala mare si care nu aveau restrictii alimentare sau luau medicamente pentru a controla nivelul tensiunii arteriale.
Acizii grasi omega 3 nu au avut o actiune drastica insa orice reducere, cat de mica, a tensiunii conteaza, iar acest lucru se poate realiza printr-o dieta care sa contina acizi grasi omega 3.
Articole recomandate
- Consumul de peste poate ajuta la sanatatea inimii
- Cele mai bune surse de Omega-3
- Cum poti invinge ciuperca unghiei
- Ce beneficii ne ofera suplimentele cu Omega 3 si Omega 6
- Topul alimentelor care scad colesterolul
- Viata bate filmul! Urmareste "Nephro", un scurtmetraj inspirat din experientele reale ale pacientilor dializati
- Alimentatie pentru o viata lunga
- Acizii grasi omega-7
- Omega-3 si Omega-6: de ce sunt importanti?