Curatarea plamanilor afectati de boala, fumat sau poluare
Poluarea, fumul de tigara, noxele din mediul profesional (coloranti, vopsele, gaze de esapament, praful din constructii si demolari, rumegus, praful de creta, negru de fum din cartuse/fotocopiatoare, praful alimentar precum faina, cereale, ceai si praful de hartie) pot fi la fel de perioculoase pentru sanatatea plamanilor precum infectiile pulmonare cu virusuri si bacterii. De fapt, numeroase boli ale plamanilor, ca de exemplu Pneumoconioza benigna sau chiar cancerul pulmonar sunt cauzate de expunerea prelungita la praf, acarieni, mucegaiuri si alte nanoparticule daunatoare organismului.
Desi plamanii incarcati au capacitatea de a se curata singuri, uneori mecanismul de eliminare a toxinelor din organism poate fi suprasolicitat. Prin urmare, este nevoie sa ii oferim organismului un mic ajutor pentru regenerarea plamanilor.
Simptomele plamanilor bolnavi
Recunoasterea simptomelor unor plamani bolnavi este esentiala pentru a cauta cat mai rapid un tratament si a evita riscul unor complicatii. Cele mai comune simptome includ: dificultate de respiratie, durere sau disconfort la inspiratie sau expirare (senzatia de „durere de plamani”), tuse seaca sau tuse expectoranta (mucus sau sange).
Daca exista suspiciunea unor afectiuni pulmonare, poti face oricand analize la plamani precum spirometrie, pletismografie cu capacitate pulmonara totala, analiza de difuzie a gazelor, radiografie sau tomografie computerizata (CT).
Recuperarea plamanilor dupa boli
Recuperarea dupa leziuni pulmonare necesita timp pentru vindecarea tesutului. Sunt necesare intre trei luni pana la un an sau mai mult pentru ca functia pulmonara a unei persoane sa revina la normal.
Dupa o infectie pulmonara, majoritatea pacientilor continua sa se simta obositi, iar daca s-a ajuns la tratament cu antibiotice dupa o pneumonie, este posibil sa dureze multe saptamani pana ce acestia se vor recupera complet.
Cum se curata plamanii
Detoxifierea plamanilor este un proces natural pe care corpul il foloseste pentru a curata toxinele si a ajuta la regenerarea plamanilor.
Curatarea plamanilor poate aduce beneficii persoanelor care fumeaza, celor care sunt expusi zi de zi la poluare, dar mai ales pentru cei cu afectiuni cronice care afecteaza sistemul respirator (astm, boala pulmonara obstructiva cronica si fibroza chistica).
Aerul pe care il respiram poate fi contaminat cu multe tipuri de poluanti: praf, acarieni microbieni, polen, substante chimice si fum de tigara, care pot patrunde in plamanii nostri. Desi nu putem evita complet cauzele care ne pot afecta sistemul respirator, cel mai bun lucru pe care il putem face pentru a grabi regenerarea plamanilor este sa ii protejam:
1.Pentru cei care fumeaza, ideala este renuntarea la fumat, deoarece fumatul depune substante chimice toxice si gudron in caile respiratorii si plamani. Totodata, este esential sa nu inspirati si fumul altor persoane prin fumatul pasiv.
2.Feriti-va de poluare, evitati sa petreceti timp in aer liber in zilele cu o calitate slaba a aerului.
3.Obisnuiti-va sa aspirati casa in mod regulat folosind un filtru HEPA.
4.Alegeti produse de curatare care nu contin compusi organici volatili, parfumuri si iritanti.
5.Protejati-va plamanii de infectii pulmonare prin vaccinarea impotriva gripei si pneumoniei, spalarea frecventa a mainilor si evitarea contactului cu persoane care par a fi racite.
6.Mentineti-va plamanii puternici cu exercitii fizice. Exista dovezi clinice ca exercitiile cardiovasculare ajuta plamanii sa functioneze la capacitate maxima.
7.Urmati un tratament natural pentru curatarea plamanilor. Refacerea plamanilor dupa o infectie sau expunere la noxe poate sa fie facilitata de remedii naturiste recunoscute pentru proprietatile lor de protectie, regenerare, detoxifiere si curatare a plamanilor: Lumanarica, Plamanarica, Patlagina, Lemn-dulce, Soc, Cimbru-de-cultura, Ghimbir si altele.
Plamanii au nevoie de un ajutor natural care sa contribuie la refacerea rapida dupa infectii ale cailor respiratorii, leziuni pulmonare, sau sa lupte impotriva daunelor cauzate de oxidare.
Respirox Pulmonar Detox ® de la COSMO PHARM® este un remediu natural care contine 12 extracte din plante, esentiale pentru protejarea cailor respiratorii, detoxifierea plamanilor si regenerarea sistemului respirator: Lumanarica, Plamanarica, Patlagina, Lemn-dulce, Soc, Cimbru-de-cultura, Ghimbir, Ridiche-neagra, Negrilica/Chimen-negru, Pelin, Nalba-mare si Piper-negru.
Respirox Pulmonar Detox:
- Protejeaza sanatatea cailor respiratorii si a plamanilor;
- Reduce inflamatiile in infectiile pulmonare;
- Reduce severitatea si durata infectiilor respiratorii;
- Ajuta la curatarea plamanilor de mucus;
- Reduce acumularea de lichid in plamani;
- Ajuta la refacerea plamanilor dupa pneumonie;
- Contribuie la recuperarea si regenerarea plamanilor cu leziuni pulmonare;
- Previne declinul functiei pulmonare la persoanele cu alergii si astm;
- Amelioreaza simptomele afectiunilor respiratorii precum astmul, BPOC si congestia toracica;
- Usureaza respiratia: mentine deschise si curate caile respiratorii prin fluidificarea si eliminarea excesului de mucus de la nivelul arborelui respirator;
- Respirox Pulmonar Detox ajuta la protejarea plamanilor de distrugeri celulare cauzate de fumat (activ/pasiv) si al altor poluanti de mediu.
Pentru o sanatate mai buna a plamanilor faceti o prioritate din preventie. Mentinerea sanatatii plamanilor este esentiala pentru caliatea vietii si o buna oxigenare a intregului organism.
Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.
Articole recomandate
- Boala varicoasa - varicele hidrostatice
- Cum ne este afectata sanatatea de catre aerul poluat?
- Simptomele inflamatiei plamanilor - durere in piept, respiratie dificila
- Efectul pneumoniei asupra plamanilor
- Refluxul gastroesofagian: 8 riscuri pentru sanatate
- Ce este si cum se manifesta sindromul Blau?
- Escara – o complicatie de temut la pacientii cu Alzheimer
- 10 boli care nu pot fi vindecate astazi
- Cum afecteaza poluarea sanatatea intregului organism