Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Coenzima Q10 si impactul asupra actului sexual

Actualizat la data de: 25 Iunie 2009
Coenzima Q10 si impactul asupra actului sexual

Nenumarate studii publicate in prestigioase reviste de specialitate au demonstrat cresterea frecventei orgasmelor in cazul celor ce consumau Q10. Eficacitatea coenzimei Q10 a fost demonstrata atat pentru barbati, cat si pentru femei, chiar daca rezultatele sunt mult mai spectaculoase in cazul barbatilor.

Dorinta si performanta sexuala depind de o serie de factori, astfel, buna functionare a sistemului cardiovascular, starea generala de sanatate, capacitatea de concentrare si, inainte de toate, resursele de energie ale corpului sunt toate elemente esentiale. Toti acesti factori pot fi influentati in mod favorabil de coenzima Q10. Aceasta reprezinta cheia proceselor de producere a energiei in organism.
Actul sexual este un puternic consumator de energie. In absenta acesteia, erectia se produce mult mai greu si nu poate fi mentinuta mai mult timp. De asemenea, aceasta depinde, in mod direct, de debitul de sange, iar Q10 reprezinta un element esential bunei functionari a sistemului cardiovascular.

Coenzima Q10 este recunoscuta pentru eficacitatea ei in performantele sportive, asigurand un surplus de energie pe perioade mai lungi de timp. Aceleasi beneficii se resimt si in cazul actului sexual.

Coenzima Q10 este o substanta asemanatoare vitaminelor, ce transforma grasimile, glucidele si proteinele in energie, jucand un rol esential pentru aproape toate functiile organismului, inclusiv pentru inima, sistemul imunitar si pentru reintinerirea celulara. Noi preluam aceasta coenzima din alimentatie, dar si ficatul este capabil sa produca mici cantitati de Q10. Numai ca alimentatia moderna nu ne asigura nici pe departe necesarul zilnic, iar productia hepatica scade odata cu varsta, dar si din cauza diferitelor medicamente pe care le utilizam. Un exemplu in acest sens il reprezinta statinele, de care foarte multe persoane sunt efectiv dependente.

Majoritatea medicamentelor administrate pentru scaderea colesterolului, indiferent de numele lor comercial, numite generic statine, au capacitatea sa reduca cantitatea de LDL circulant in sange (colesterolul daunator), fara a scadea HDL (colesterolul protector), scazand astfel, in mod sensibil, intensitatea procesului arteriosclerotic, reducand insa, in mod semnificativ, si nivelul coenzimei Q10.

Daca suplimentarea zilnica a aportului de coenzima Q10 este importanta pentru fiecare dintre noi, ea devine vitala in conditiile administrarii anumitor medicamente precum statinele. Eficacitatea coenzimei Q10 depinde insa foarte mult de sursa de coenzima utilizata. Astfel, conform rezultatelor mai multor studii stiintifice, Super Bio-Quinona Q10 da cea mai buna disponibilitate biologica. Acest produs de la Pharma Nord contine coenzima Q10 pura, dizolvata in ulei de soia, sub forma de capsule moi de gelatina. Fiecare dintre aceste amanunte reprezinta rezultatul unor indelungate studii menite sa maximizeze eficacitatea acestui produs.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate