Supa sofisticata de ciuperci
Actualizat la data de: 17 Octombrie 2014

Timp de preparare: 45-60 minute
Dificultate: medie
Persoanele care au tulburari de deglutitie sau au suferit interventii chirurgicale in sfera buco-maxilo-faciala pot intampina dificultati majore de hranire.
In acest caz, recomandate sunt preparatele moi, cat mai lichide, care sa faciliteze procesul masticatiei cat se poate de mult.
Ingrediente
- 50 grame unt
- 2 cepe taiate fin
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 550 grame ciuperci taiate fin
- 3 lingurite de faina
- 75 ml vin alb
- 2 litri supa limpede de legume
- sare si piper dupa gust
- 3 lingurite smantana
- patrunjel proaspat, taiat marunt
Mod de preparare
- Topiti untul intr-o tigaie adanca din teflon si adaugati ceapa, lasand-o sa se inmoaie cateva minute (pana devine transparenta, nu maronie).
- Adaugati usturoiul si ciupercile, amestecand constant 2-3 minute.
- Separat, combinati faina cu vinul si turnati peste supa de legume.
- Luati tigaia de pe foc si incorporati incet amestecul cu faina in cel cu ciuperci, apoi puneti tigaia pe foc si lasati totul la fiert, asezonand preparatul cu sare si piper.
- Dupa 20 de minute, turnati supa in blender si procesati, pana la omogenizare.
- Garnisiti cu patrunjelul proaspat.
Apreciaza
0 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare