Supa de mazare si mozzarella
Actualizat la data de: 18 Noiembrie 2014
Timp de preparare: 45-60 minute
Dificultate: redusa
In tulburarile de deglutitie, preparatele culinare trebuie fie usor de mestecat si ingerat, dar si cu un continut cat mai ridicat de nutrienti.
Supa de mazare si mozzarella are o textura cremoasa si ingrediente cu un aport nutritiv bogat.
Ingrediente
- 500 g mazare congelata
- 1 ceapa verde
- 750 ml apa
- 1 lingura concentrat de legume pentru gatit
- 1 bulgare de mozzarella
Mod de preparare
- Fierbeti mazarea congelata si ceapa verde tocata in prealabil in apa (dupa primul clocot, adaugati si concentratul de legume).
- Cand legumele devin fragede, transferati-le intr-o strecuratoare (pastrati zeama in oala).
- Taiati mozzarella in bucati cat mai mici si introduceti branza in recipientul blenderului sau al robotului de bucatarie.
- Adaugati legumele fierte si bine scurse, apoi procesati pana cand obtineti o pasta fina.
- Transferati pasta de legume inapoi in oala, amestecati bine si asteptati ca supa sa mai dea inca o data in clocot.
- Serviti preparatul imediat.
Apreciaza
2 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Carnea si leguminoasele. Piramida nutritionala
- Consumul de gluten: benefic sau nociv
- Principii de alcatuire a meniurilor vegetariene. Leguminoasele
- Pedodontie - Dentitia copiilor
- Chistul glandelor Bartholin - bartholinita
- Tumorile hipofizare (ale glandei pituitare)
- Care sunt secretele unei diete sanatoase?
- Transpiratia si mirosul corpului
- Alaptarea
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare