Supa de linte
Actualizat la data de: 24 Octombrie 2014

Timp de preparare: 30-45 minute
Dificultate: redusa
Informatii nutritionale:
Calorii: 182
Carbohidrati: 33 g
Proteine: 13 g
Ingrediente:
- 2 cepe de dimensiune medie, tocate
- 6 catei mari de usturoi, pisati
- 2 bucati de telina tocate
- 500 g de linte
- 7 cesti cu apa
- 1 ceasca de supa de pui
- 1/2 lingurita busuioc
- 1 1/2 cimbru amestecat cu oregano
- 1 frunza de dafin
- 1-2 lingurite sare
- 2-3 morcovi taiati felii
- 2-3 rosii taiate marunt
- piper negru
- otet din vin rosu
Mod de preparare:
- Se spala bine lintea, intr-o strecuratoare, sub jet de apa.
- Ceapa, usturoiul si telina se calesc in putin ulei intr-o tigaie, se adauga putina apa daca este cazul. Se amesteca lintea, apa, supa de pui, mirodeniile, sarea si se pun la fiert intr-un vas acoperit, la foc mic, timp de 20-30 minute.
- Se adauga amestecul din tigaie, morcovii si piperul negru. Se acopera vasul si se fierbe innabusit inca 30-45 minute, amestecand din cand in cand. Se scoate foaia de dafin.
- Se serveste calda, cu otet si rosii tocate, dupa gust.
Apreciaza
0 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare