Supa de linte si morcovi
Timp de preparare: 45-60 minute
Dificultate: redusa
Supa crema de linte si morcovi este un preparat recomandat in dietele pacientilor care sufera de tulburari de deglutitie. Este hranitoare, iar textura cremoasa o face usor de consumat atunci cand exista probleme de glutitie.
Ingrediente:
- 450 g morcovi feliati
- 100 g linte
- 1 ceapa feliata
- 1 lingura de ulei
- 1 lingurita coriandru
- 1.5 l supa de legume
- 3 linguri patrunjel proaspat tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toarna uleiul intr-o oala si pune ceapa. Las-o sa se caleasca pana cand se inmoaie. Adauga apoi morcovii si lasa-i sa se caleasca timp de 5 minute. Toarna supa si lasa totul sa fiarba timp de 30 de minute, pana cand morcovii si lintea se inmoaie. Adauga patrunjelul, coriandrul, sarea si piperul si mai lasa supa pe foc inca 5 minute.
Adauga legumele in blender si mixeaza-le pana obtii un piure. Subtiaza crema cu zeama in care au fiert legumele. Supa crema se serveste cu patrunjel proaspat pe deasupra.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Detoxifiere naturala de primavara
- Dieta anticancer - Sfaturi alimentare pentru prevenirea si lupta impotriva c ...
- Alimentatia si varsta - Rolul fibrelor in dieta
- 9 sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa
- Alimentatia sanatoasa
- Dieta macrobiotica pentru toamna
- Cum sa faceti cumparaturi in mod sanatos
- Topul alimentelor pentru un par sanatos
- 12 idei de meniuri lacto-ovo vegetariene care nu depasesc 500 de calorii
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare