Supa de fasole verde
Actualizat la data de: 05 Decembrie 2014
Timp de preparare: 30-45 minute
Dificultate: redusa
Supa de fasole verde este un preparat satios, recomandat in dieta bolnavilor de ciroza hepatica, datorita aportului crescut de nutrienti esentiali.
Gustoasa si usor de digerat, poate fi servita alaturi de crutoane la una din mesele principale ale zilei.
Ingrediente
- 1 ceapa medie taiata marunt
- 3-4 morcovi rasi
- 2 lingurite de unt
- 500 grame fasole verde taiata in bucati potrivite
- 1 catel de usturoi pisat
- 1 cutie de rosii decojite la conserva
- 1 lingurita busuioc uscat
- 1 praf de sare
- 1 praf de piper
Mod de preparare
- Sotati ceapa si morcovul in untul topit timp de 5 minute.
- Adaugati 1 litru de apa, fasolea si usturoiul.
- Asteptati sa dea in clocot, reduceti focul si lasati supa sa fiarba incet, cu oala acoperita, 20 de minute.
- Adaugati rosiile, busuiocul, sarea si piperul, apoi lasati supa la fiert inca 5 minute.
Apreciaza
1 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Alimentatie pentru o viata lunga
- Ghid de cumparare a alimentelor congelate
- Dieta pentru stimularea fertilitatii
- Alimente sanatoase care va ajuta sa castigati in greutate
- Sfaturi pentru dieta alimentara de vara
- Uleiul de nuca, beneficii pentru sanatate
- 9 sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa
- Ardeti grasimile si dezvoltati-va musculatura in 5 saptamani
- Dieta bogata in fibre
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
- Ce afectiuni poti detecta prin testarea genetica si cand este bine sa o faci
- Ratele de succes FIV – Efectele varstei asupra fertilitatii
- Conferinta One Health International Student Conference USAMV Bucuresti 2025 – abordari interdisciplinare pentru provocarile globale in materie de mediu si sanatate
Tipuri de diete si regimuri alimentare