Ciorba de peste cu legume
Timp de preparare: 45-60 minute
Dificultate: medie
Ciorbele de peste cu legume taiate in bucati mari sunt recomandate in tratarea constipatiei, fiind totodata si preparate sanatoase pentru toti membrii familiei. Contin grasimi esentiale, vitamine, minerale si fibre, fiind sarace in calorii, dar foarte gustoase.
Ingrediente:
- 6 linguri ulei de masline
- 120 grame ceapa galbena, taiata marunt
- 2 catei de usturoi mari, maruntiti
- 1 mana de patrunjel proaspat, tocat fin
- 1 rosie medie, taiata cubulete
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 ceasca vin alb
- 700 grame file de peste alb (la alegere)
- 500 ml bors natural
- 1 lingurita oregano
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Incingeti uleiul intr-o oala mare, la foc potrivit. Adaugati ceapa si usturoiul si sotati-le aproximativ 4 minute, apoi turnati peste rosia si pasta de tomate. Acoperiti oala si lasati-le la gatit circa 10 minute.
Turnati peste o cana de apa, vinul alb si adaugati pestele. Lasati totul la fiert pana cand carnea se patrunde bine, apoi completati ciorba cu borsul. Dupa un clocot, asezonati cu condimentele si stingeti focul. Serviti preparatul imediat.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Regimul alimentar in hiperuricemie – guta, litiaza renala urica
- Revino-ti dupa sarbatori
- Recuperarea unghiei: abordari moderne in gestionarea onicomicozei
- Secrete culinare pentru pacientii cu poliartrita reumatoida
- Sfaturi pentru dieta alimentara de vara
- Viata bate filmul! Urmareste "Nephro", un scurtmetraj inspirat din experientele reale ale pacientilor dializati
- Regimul alimentar dupa colecistectomie
- Esentialul despre medicamentele eliberate fara prescriptie medicala
- Regimul alimentar in cancer
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare