Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Sexul si inaintarea in varsta

Actualizat la data de: 23 Octombrie 2012

Generalitati

Sus
Sexul si inaintarea in varsta

Nevoia de intimitate nu tine cont de varsta. Studiile confirma faptul ca, indiferent daca sunteti barbat sau femeie, va puteti bucura de activitate sexuala cat doriti. Fireste, sexul la 70 sau 80 de ani poate sa nu fie la fel ca la 20 sau 30, dar in unele privinte poate fi si mai bun.

Inaintarea in varsta va poate face sa fiti mai intelepti decat erati in tinerete si sa stiti ce anume functioneaza mai bine atunci cand vine vorba de viata dumneavoastra sexuala.

Persoanele mai in varsta au adesea mai multa incredere si cunostinte mai bogate si se simt eliberati de idealurile nerealiste ale tineretii si prejudecatile celor din jur. Pe masura ce copiii au crescut si s-au redus sarcinile casnice, cuplurile mai in varsta sunt mai in masura sa se relaxeze si sa se bucure de contactul fizic.

Majoritatea persoanelor in varsta sunt capabile sa duca o viata sexuala activa si satisfacatoare. Femeile mai in varsta nu isi pierd, in general, capacitatea fizica de a avea orgasm, iar barbatii pot avea erectie si pot ejacula. Cu toate acestea, este asteptata o incetinire treptata a reactiilor fizice ale organismului. Atunci cand apar problemele, acestea sunt de obicei rezultatul unei boli, a invaliditatii, a unor reactii la medicamente sau ale tulburarilor emotionale.

Modificarile fizice ale persoanelor de sex feminin (flexibilitatea si lubrifierea vaginului) sunt rezultatul scaderii nivelului de estrogen din timpul si dupa menopauza.

La barbatii mai in varsta, erectia poate aparea mai greu decat in tinerete. Este posibil ca erectia sa nu mai fie la fel de ferma sau la fel de prelungita ca in anii precedenti. Senzatia ejacularii este mai scurta, erectia se pierde mai repede dupa orgasm si este nevoie de o perioada mai lunga de timp pana cand o noua erectie va fi posibila.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Rolul activitatii sexuale la persoanele in varsta
  3. Pastrati corpul si mintea sanatoase
  4. Citeste pe aceeasi tema

Rolul activitatii sexuale la persoanele in varsta

Sus

Cand inaintati in varsta, cele 2 lucruri importante care v-au adus cele mai mari bucurii - copiii si cariera - nu mai sunt la fel de prezente in viata de zi cu zi. Semnificatia relatiei personale creste, iar sexul poate fi o modalitate importanta de conectare. Sexul la o varsta inaintata poate contribui la:

  • Imbunatatirea sanatatii mentale si fizice. In timpul actului sexual se ard grasimi, creierul elibereaza endorfine si se reduce drastic senzatia de anxietate.
  • Cresterea duratei de viata. Datorita beneficiilor sale de imbunatatire a sanatatii, sexul la varsta senioratului poate creste durata de viata.
  • Intarirea relatiei cu partenerul. Sexul este o sansa de exprimare a gradului de apropiere fata de partener.

Pastrati corpul si mintea sanatoase

Sus

Faceti exercitii fizice regulate, urmati o dieta sanatoasa si echilibrata si veti putea arata mai bine atat dumneavoastra, cat si partenerul. Un organism sanatos va ajuta sa va bucurati de sex, indiferent de varsta.

Consumati fructe si legume si limitati aportul de alcool. Prea mult alcool poate reduce functia sexuala atat la barbati, cat si la femei.

Consultati medicul pentru a proiecta un plan general de ingrijire si urmati-l. Intinderile usoare, aerobicul pentru mentinerea sanatatii inimii si mentinerea fortei fizice, va pot ajuta sa va simtiti mai atragatori si, imbunatatesc rezistenta si flexibilitatea.

Nu subestimati importanta unei minti active. Gasiti activitati care va stimuleaza intelectul si imaginatia si impartiti-le cu partenerul dumneavoastra. Varstnicii care se bucura de viata au propria lor senzualitate.

Daca intervine orice problema sexuala, cereti ajutor medical cat mai repede.


Medici specialisti Sexologie

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate