6 mituri care va pot sabota viata sexuala
Generalitati
SusUn partener bine informat este de multe ori un partener mai iubitor si mai empatic. Activitatea intima a oricarei persoane reprezinta o parte complexa a existentei sale si este extrem de importanta.
Contactul sexual este esential pentru sanatatea cuplului si pentru a concepe urmasi. Exista numeroase informatii gresite si mituri care pot da nastere unor perceptii gresite despre activitatea sexuala a oamenilor.
Cuprins articol
- Generalitati
- O singura experienta sexuala nereusita duce la ruperea relatiei
- Daca partenerul se uita la filme pentru adulti inseamna ca nu este multumit cu viata sexuala pe care o are
- Nasterea unui copil va pune capat activitatii sexuale
- Relatiile de lunga durata distrug dorinta sexuala
- Odata cu folosirea unui vibrator nu veti mai putea atinge orgasmul fara un astfel de stimulator sexual
- Citeste pe aceeasi tema
O singura experienta sexuala nereusita duce la ruperea relatiei
SusAr putea fi adevarat daca incercati sa faceti o impresie buna inca de la inceput, dar asta nu inseamna ca o relatie, chiar daca pune accent pe latura sexuala, se va baza pe prima intalnire sau prima partida de sex.
Uneori, primul contact sexual este nepravazut si adesea, partenerii se afla sub influenta alcoolului sau a altor substante, deci este posibil ca niciunul din parteneri sa nu performeze la nivel maxim. In plus, majoritatea cuplurilor vor observa ca viata lor sexuala se va imbunatati odata ce relatia lor avanseaza, iar increderea in celalalt se mareste.
Daca partenerul se uita la filme pentru adulti inseamna ca nu este multumit cu viata sexuala pe care o are
SusDe obicei, partenerii care isi gasesc iubitul sau iubita, privind la filme pentru adulti, cred ca acesta nu este multumit cu viata sexuala, dar nu este asa. Majoritatea partenerilor (in special cei de sex masculin) urmareste filme pentru adulti, doar pentru a se excita si a transmite aceasta stare de excitatie si partenerei.
Totusi, poate exista un semnal ca cei care se uita la filme pentru adulti doresc ca partenerul sa se straduiasca mai mult in timpul partidelor de sex. In orice caz, este important sa discutati deschis cu partenerul despre acest subiect.
Nasterea unui copil va pune capat activitatii sexuale
SusChiar daca nasterea si mai apoi ingrijirea unui bebelus implica eforturi fizice si psihice intense, venirea lui pe lume nu va inseamna si sfarsitul vietii sexuale din cadrul cuplului. Desigur, lucrurile sunt mai complicate imediat dupa nastere. Situatia va reveni la normalitate cu timpul.
De asemenea, in cadrul unui cuplu, sexul nu este doar o stimulare fizica. Acesta este doar o parte din relatia intima. Din punct de vedere fizic, dupa nastere, lucrurile se pot schimba la nivelul organelor sexuale feminine. Vaginul este un muschi, astfel ca indiferent de urmarile nasterii, puteti sa il tonifiati cu ajutorul exercitiilor Kegel.
Relatiile de lunga durata distrug dorinta sexuala
SusPersoanele implicate in relatiile de lunga durata sunt active din punct de vedere sexual, daca partenerii stiu cum sa aduca schimbari atragatoare in viata sexuala sau cum sa isi mentina vie dorinta pentru sex. Este important sa va preocupe stimularea apetitului sexual. Daca viata sexuala este activa, va exista atractie si dupa multi ani de convietuire.
Odata cu folosirea unui vibrator nu veti mai putea atinge orgasmul fara un astfel de stimulator sexual
SusUtilizarea unui vibrator va poate ajuta sa atingeti mai repede orgasmul, dar nu afecteaza felul in care raspundeti la actul sexual normal. Nu trebuie sa va fie teama sa utilizati vibratoare sau alte jucarii sexuale atunci cand faceti sex cu partenerul. Vibratoarele pot condimenta viata sexuala a cuplului si pot mentine sanatatea vaginului prin stimularea circulatiei locale.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Sexologie
- Dr. Rares Ignat -
- Dr. Roxana Patrascu -
- Dr. Raluca Adriana Muntean -
- Dr. Gabriel Pirvan -
- Dr. Nicolae Calomfirescu - Ministerul Administratiei si Internelor - Spitalul de urgenta prof. dr. DIMITRIE GEROTA
Articole recomandate
- Exercitii care imbunatatesc viata sexuala
- Exercitii pentru hemoroizi
- Exercitii pentru o viata sexuala mai buna
- Incontinenta urinara de stres (de efort)
- Cum sa tratati hemoroizii
- Informatii de baza legate de problemele sexuale
- Epiziotomia: cand este si cand nu este necesara
- Interventia chirurgicala pentru tratarea incontinentei urinare
- Incontinenta urinara in boala Parkinson