Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

5 moduri prin care poate fi imbunatatit libidoul feminin

Actualizat la data de: 30 August 2011

Generalitati

Sus
5 moduri prin care poate fi imbunatatit libidoul feminin

Una dintre nemultumirile frecvente ale femeilor este scaderea sau chiar pierderea libidoului sau a dorintei sexuale. Adesea acest simptom este asociat cu menopauza, dar cu aceasta neplacere se intalnesc femeile de diverse varste. Desi nu exista o rezolvare, anumite strategii pot oferi un ajutor semnificativ pentru aceasta conditie si o stare de bine, in general.

Cele mai multe dintre persoanele de sex feminin nu sunt constiente de toti factorii care ar putea afecta libidoul sau care ar fi tratamentele disponibile in aceasta directie. Multe femei sufera de despresie sau sunt stresate si utilizeaza medicamente specifice. Din pacate, multe medicamente din aceasta categorie inrautatesc situatia. Realitatea este ca de multe ori stresul nu este o problema majora, iar depresia ar putea fi declansata de frustrarea ca libidoul feminin nu se sincronizeaza cu cel al partenerului.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. 5 moduri prin care poate fi imbunatatit libidoul feminin
  3. Citeste pe aceeasi tema

5 moduri prin care poate fi imbunatatit libidoul feminin

Sus

1. Somn

Nu doar libidoul este afectat de un somn precar. Fara un somn de calitate energia va avea de suferit iar organismul va fi fortat sa imparta rezervele energetice. Pentru cei care doresc sa doarma bine, inainte de culcare pot face un program usor de exercitii fizice. Yoga sau Tai Chi nu epuizeaza organismul si relaxeaza mintea.

2. Controlul stresului

Daca stresul influenteaza relatia intima, trebuie sa se utilizeze diverse tehnici si instrumente pentru a ajuta corpul sa se relaxeze. Odihna, masajul, exercitiile fizice si odihna pot indeparta stresul. Complexul vitaminic B amelioreaza productia de cortizol (hormon al stresului), la fel ca si ginsengul si lemnul dulce. O dieta sanatoasa, cu un consum limitat de zahar rafinat ajuta la mentinerea echilibrului organismului. Daca depresia reprezinta o problema, trebuie solicitat ajutorul medicului specialist.

3. Terapii hormonale

Oboseala are o contributie majora asupra libidoului diminuat. La nivel biochimic oboseala si dorinta sexuala sunt influentate de productia anumitor hormoni, cum ar fi nivelurile scazute de DHEA (dehidroepiandrosteron) si testosteron. Desi acestia sunt considerati hormoni de sex masculin, au un rol important si sunt prezenti si la femei (in cantitati mai mici). Nivelurile scazute ale acestor hormoni pot fi substituite, pe cale orala pentru a creste libidoul.
Testosteronul este disponibil pe baza prescriptiei medicale si este recomandat sub forma de unguent, la femei. Activitatea ambilor hormoni poate fi mai redusa la femei inainte de debutul menopauzei. Acestia pot fi verificati prin analize de sange, urina sau saliva.
Pentru multe persoane, terapia de substitutie hormonala poate imbunatati somnul si starea de spirit, ambele oferind un impuls natural libidoului. In cazul unor persoane poate fi necesara inlocuirea estrogenului si progesteronului. Acest lucru nu este intotdeauna, dar terapia cu hormoni bioidentici poate avea beneficii.

4. Ginseng

Planta a fost utilizata pentru a creste rezistenta si vitalitatea. Este bine tolerat si combinat cu DHEA poate creste libidoul si imbunatati viata sexuala. Totusi ginseng va fi folosit cu precautie de persoanele care au o tensiune arteriala ridicata sau ritm cardiac rapid.

5. L-teanina

Este un extract de ceai verde cu efect calmant bland, care ajuta la instalarea relaxarii fara senzatia de somnolenta.


Medici specialisti Sexologie

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate