Anticonceptionalele cresc cu pana la 50% riscul de scleroza multipla la femei
Stire medicala
Anticonceptionalele cresc riscul de scleroza multipla in randul femeilor, este cea mai recenta descoperire a cercetatorilor americani, desi alte studii evidentiau faptul ca acestea ar scadea cu aproape 40% riscul acestei boli neurologice grave, pentru care nu exista tratament.
Scleroza multipla este o afectiune neurologica grava, caracterizata prin distrugerea tecii protectoare din jurul fibrelor nervoase ale sistemului nervos central (mielinei), pentru care inca nu s-a inventat un tratament.
Oamenii de stiinta au prezentat studiul in cadrul conferintei anuale a Academiei Americane de Neurologie din Philadelphia. Acestia au prezentat rezultatele cercetarilor pe care le-au facut privind modul in care au luat anticonceptionale 305 femei cu diagnosticate cu scleroza multipla si a 3050 femei sanatoase si cum le-a influentat aceste pilule sanatatea.
Femeile care luasera anticonceptionale ralizate printr-o combinatie de doi hormoni prezentau un risc cu 35-50% mai mare de a dezvolta scleroza multipla, in functie de perioada de timp in care le administrasera.
Oamenii de stiinta americani trag, astfel, un semnal de alarma si avertizeaza ca folosirea anticonceptionalelor si a altor metode contraceptive hormonale ar putea creste incidenta de scleroza multipla printre femei.
Articole recomandate
- Vitamina D - cand este utila si ce efecte produce deficitul ei in corpul uman
- Incontinenta, o afectiune frecventa a varstei inaintate
- Rolul pe care il are soarele in sanatatea organismului
- Beneficiile vitaminei D
- Anticonceptionalele orale si riscul aparitiei cancerului
- Pubertatea precoce, un factor de risc ascuns al cancerului mamar si ovarian
- Hepatita virala C (etiologie, simptome, factori de risc, mod de transmitere ...
- Riscul de pneumonie in sarcina
- Cancerul mamar - metode de screening si factori de risc
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
- Hologic si Papapostolou Romania parteneri principali al celui mai important eveniment medical dedicat imagisticii si oncologiei sanului
- 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei
- Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului?