Descoperire alarmanta: Consumul de cafea in timpul sarcinii creste riscul de leucemie la copii
Stire medicala
Un studiu recent, publicat in revista de specialitate American Journal of Obstetrics and Gynecology, trage un semnal de alarma in randul gravidelor care obisnuiesc sa bea cafea, dupa ce a descoperit ca bautura ar putea creste semnificativ riscul de leucemie la copii.
Potrivit cercetatorilor care un intreprins studiul, consumul de cofeina in sarcina ar putea produce schimbari in ADN-ul celulelor fetusului, facandu-le mai susceptibile la tumori sau cancer.
Cercetarea a adunat laolalta datele si rezultatele a nu mai putin de 20 de studii anterioare, iar concluzia specialistilor a fost ingrijoratoare.
Riscul de leucemie la copiii nascuti din mame care au baut regulat cafea in timpul sarcinii este cu 20% mai mare decat in cazul celor care nu au avut acest obicei si urca pana la 60% in cazul in care consumul a fost de peste doua cesti pe zi.
Leucemia este cel mai frecvent tip de cancer in randul copiilor si unul dintre cele cu cea mai crescuta rata de supravietuire. Daca este descoperit si tratat la timp, rata de supravietuire ajunge pana la 80%.
Articole recomandate
- Preeclampsia si hipertensiunea arteriala in timpul sarcinii
- Care sunt beneficiile renuntarii la consumul de cafea?
- Limfomul Hodgkin in timpul sarcinii
- Activitatea fizica in timpul sarcinii
- Sindromul oboselii cronice in timpul sarcinii
- Sangerarea in timpul sarcinii
- Medicamentele administrate in timpul sarcinii
- Sensibilizarea la antigenul Rh in timpul sarcinii
- Numarul de kilograme acumulate in timpul sarcinii
Citeste pe aceeasi tema
- Care sunt riscurile consumului de cafea in timpul sarcinii?
- Alimentatia in timpul sarcinii
- Arsurile la stomac in timpul sarcinii
- Descopera cele mai des intalnite afectiuni ale glandei tiroide din timpul sarcinii! interviu cu Dr. Minodora Andreea Cotea
- Ce alimente trebuie sa evitati in timpul sarcinii