Motive pentru care trebuie sa te apuci de fitness
Generalitati
SusSportul contribuie la obtinerea unui tonus optim, dar si la buna functionare a organismului. Astfel, dupa cel putin opt ore petrecute pe scaun, la birou, este recomandat sa practicati un sport sau sa va apucati de fitness.
In felul acesta veti combate sedentarismul si veti obtine o multime de beneficii.
Fitnessul este deosebit de benefic pentru sanatate, frumusete, pentru buna functionare a creierului si pentru mentinerea tineretii.
Efectuarea exercitiilor fizice contribuie la pierderea in greutate, intarirea musculaturii si la sculptarea musculaturii coapselor.
Astazi, foarte multe studii sustin ca inclusiv pielea beneficiaza de avantajul practicarii exercitiilor fizice regulate.
Astfel, printre efectele benefice ale sportului asupra pielii regasim: reducerea episoadelor acute de acnee si lupta impotriva imbatranirii.
Practic, efectuarea de exercitii fizice regulate joaca un rol important in mentinerea aspectului sanatos si tanar al pielii.
Un alt beneficiu este acela de creare a conditiilor optime pielii pentru a produce colagen, fibra de suport responsabila de prevenirea aparitiei ridurilor de expresie si de varsta.
Cuprins articol
Beneficiile fitnessului
Sus• Numeroase studii au demonstrat ca exercitiile fizice pot spori memoria si concentrarea. Creste nivelul de serotonina, un neurotransmitator din creier, care poate conduce catre o mai buna concentrare si claritate.
Alte studii au aratat ca activitatea fizica poate reduce declinul cognitiv la adultii in varsta.
• Exercitiile fizice reduc stresul si pot ajuta la prevenirea depresiei si a anxietatii. Altfel spus, exercitiile fizice, daca sunt efectuate regulat, pot reduce hormonii de stres, cum ar fi cortizolul si adrenalina.
• Exercitiile fizice ofera energie. Studiile au demonstrat ca persoanele care fac miscare cel putin 20 de minute pe zi, trei zile pe saptamana, resimt mai putine momente de oboseala si au multa energie ziua.
Explicatia consta in faptul ca are loc o crestere a fluxului de sange, care permite oxigenului si nutrientilor sa ajunga in celule, oferindu-va energie pentru sarcini zilnice.
• Fitnessul poate ajuta la construirea relatiilor. Astfel, petreceti timp cu partenerul sau cu prietenii care in loc sa faca orice alta activitate, aleg sa faca sport. In plus, in doi este mai usor sa respectati obiectivele de fitness.
• Sportul ajuta la prevenirea bolilor. Exercitiile fizice contribuie la prevenirea bolilor de inima, la prevenirea accidentului vascular cerebral, a colesterolului ridicat si a diabetului zaharat de tip 2 si scad tensiune arteriala.
• Veti manca mai putin. Facand sport, veti putea consuma mai multe calorii si totusi va veti putea mentine in continuare greutatea. Nu inseamna insa ca veti putea manca orice cantitate doriti, insa daca mancati cu moderatie nu va veti ingrasa.
• Veti avea o rezistenta mai buna a organismului. Sportul va imbunatati performanta in eforturile atletice si treptat o sa observati cum starea de oboseala dispare.
Astfel, dupa ce ati facut in mod regulat timp de cateva saptamani exercitii, veti avea o rezistenta mai buna, muschii vor fi mai puternici si mai flexibili, iar performanta generala va fi cum mult imbunatatita.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Sanatate sport
- Medic specialist Tarek Nazer - Spitalul clinic de urgenta FLOREASCA
- Psihoterapeut Gabriel Pirvan -
- Dr. Ioan Stoian - Institutul National de Medicina Sportiva
Articole recomandate
- Sfaturi privind initierea programelor de exercitii fizice
- Exercitiile fizice dupa sarcina - cand se pot incepe
- Exercitii fizice fara pirozis (arsuri retrosternale)
- Exercitii fizice atunci cand suntem bolnavi? O idee buna?
- 7 beneficii ale exercitiilor fizice regulate
- Exercitiile fizice in timpul iernii
- Dieta versus exercitii fizice
- Artrita reumatoida – importanta exercitiului fizic
- Exercitiile fizice - beneficiu pentru organism si piele