Cum puteti sa ardeti mai multe grasimi?
Generalitati
SusToti oamenii isi doresc sa arda grasimile in plus pentru a pierde in greutate, pentru a-si remodela corpul, pentru a avea o viata sanatoasa sau in scopuri sportive.
Tonifierea feselelor, indepartarea celulitei, intarirea muschilor abdominali, toate acestea sunt parte a unui program care include activitati si exercitii de echilibrare a organismului si scadere in greutate asociata cu o dieta sanatoasa.
Cuprins articol
Sfaturi esentiale pentru arderea grasimilor
SusAcumulati energie si incercati sa o consumati. In mod normal, organismul, arde o combinatie de carbohidrati precum glucoza si grasime si le transforma in energie.
Cantitatea necesara a materiei prime in urma careia se elibereaza energie depinde de activitatea fiecarei persoane.
Cand se foloseste mai multa energie decat cea care ar putea fi eliberata in urma alimentatiei, organismul arde din depozitele de grasime si carbohidrati, si chiar din proteine pentru a va putea desfasura activitatea zilnica la parametrii optimi in cazul in care nu faceti sport.
Atunci cand o persoana se infometeaza, corpul incepe sa consume din resursele stocate de-a lungul timpului.
Luand in considerare istoricul genetic, fara un stil alimentar sanatos sau fara sa faceti exercitii fizice regulate, puteti crea un deficit de energie, iar corpul dvs. va decide sa intre intr-o stare de conservare si astfel sa duca la scaderea ratei metabolice in incercarea de a mentine greutatea corporala.
- Glucoza, grasimile si proteinele. Carbohidratii stocati numiti glicogeni sunt cei care sunt utilizati cel mai repede, apoi grasimea din tesuturile de sub piele si din jurul organelor interne. Apoi, proteinele din muschi sunt si ele consumate pentru a crea glucoza pentru a mentine creierul in functiune si pe dvs. in stare de constienta.
- Grasimea si glucoza sunt principalele surse de energie ale corpului. Este simplu sa va dati seama care sunt sursele de grasime, iar glucoza poate fi asimilata din carbohidratii din alimente precum orezul si painea.
Proteinele se gasesc in carne, fasole si produse lactate. Depozitele de amino-acizi proteici pot fi convertite in glucoza in caz de urgenta.
Corpul dvs. arde intodeauna o combinatie de grasime si glucoza atunci cand activitatile sportive nu sunt foarte intense.
- Zona de ardere a grasimilor. Probabil ca ati observat ca, unele tipuri de aparate din salile de sport au o sectiune numita zona de ardere a grasimilor, care presupune o setare a intensitatii sau vitezei.
Motivul pentru care aceasta setare a fost introdusa este pentru ca organismul arde cele mai mari procente de grasime cand exercitiile fizice se fac intr-un ritm lent dar constant (sau dupa aproximativ 90 de minute de exercitii).
Chiar daca ardeti cea mai mare parte a grasimii atunci cand faceti lent exercitiile fizice, ardeti grasime si atunci cand cresteti viteza si intensitatea exercitiilor.
Totul se reduce la cat de multa energie consumati in total.
De exemplu, puteti face o comparatie intre ritmul lent de executare a exercitiilor in urma caruia se arde un procent de 60% grasimi si 40% glucoza, cu exercitiile executate la intensitate sau durata ridicate, ce va fac sa ardeti doar 30% grasimi si 70% glucoza.
Este posibil deci, sa ardeti mai multa grasime in cazul in care faceti miscare intr-un ritm mai alert.
Un exemplu tipic. Exercitiul 1 este cel la intensitate mica (60/40%) si exercitiul 2 este cel la intensitate ridicata (30/70%).
- Mergeti pe banda de alergare timp de 30 de minute. Rezultat: - 180 de calorii utilizate - 108 calorii de grasimi arse.
- Alergati pe banda timp de 30 de minute. Rezultat: - 400 de calorii utilizate - 120 de calorii de grasimi consumate.
Puteti observa din acest exemplu ca important este, de fapt, cata energie consumati - acesta fiind cel mai important aspect in calculul arderii grasimilor.
Exercitiile pentru slabit: functioneaza sau nu?
SusPrin consolidarea muschilor se arde mai multa grasime.
Exercitiile fizice pentru slabit sunt cele mai recomandate ca modalitate de ardere a grasimilor deoarece, sustin expertii, dezvoltarea musculaturii produce mai multa energie decat atunci cand aceasta provine din arderea grasimilor.
Acest lucru a fost demonstrat in numeroase studii metabolice. Totusi, diferenta de energie consumata nu este foarte mare: aproximativ cateva zeci de calorii consumate in plus zilnic.
Nu trebuie sa va faceti griji daca alegeti un astfel de plan de exercitii fizice, si asta pentru ca acest tip de miscare are multe beneficii pentru sanatate si performanta in general, pe langa dezvoltarea musculaturii.
Ardeti grasimi chiar si dupa ce ati incetat exercitiile
SusDezvoltand musculatura, nu obtineti un mare avantaj in lupta cu scaderea in greutate, dar in cel mai fericit caz, puteti sa experimentati arderea caloriilor chiar si dupa ce ati incetat sa faceti un anumit exercitiu.
Metabolismul dvs. poate creste dupa un anumit tip de exercitii, iar ca un bonus, poate arde grasime si dupa ce v-ati oprit din exercitii fizice.
Acest efect este numit de experti consumul in exces de oxigen post-antrenament.
Cei care vor sa beneficieze de acest efect, trebuie mai inainte sa poata sa sustina exercitii fizice, un ritm intens si constant al exercitiilor fizice si ritm cardiac peste 75% din maximul admis.
Acest lucru inseamna un efort mai mare din partea celor care executa programul sportiv.
Este necesar sa luati in considerare modul preferential in care este folosita energia, in consens cu felul in care organismul isi stocheaza resursele.
Dupa un antrenament viguros sau de lunga durata, nivelul de glucoza din sange sau musculatura va fi mult mai mic decat inainte sa incepeti antrenamentul.
Nivelul scazut de glucoza obliga organismul sa arda grasimea in mod preferential. Dupa un antrenament intens in care corpul a consumat multa glucoza, organismul va trece la arderea grasimilor.
De aceea, inclusiv felul in care consumati energia este important, nu doar arderea grasimilor in timp ce executati antrenamentul.
Faceti exercitii aerobice
SusIn functie de cantitatea de energie de care aveti nevoie pentru orice tip de exercitii, ar trebui sa faceti miscari aerobice si cardio pentru a arde grasimea.
In acest scop puteti incerca exercitii cardio intense.
Exercitiile de intensitate ridicata, chiar daca sunt efectuate pe perioade scurte, pot sa revitalizeze metabolismul si sa arda grasimi si dupa terminarea antrenamentului.
Nu exagerati totusi, esential este ca aceste exercitii sa faca parte dintr-un plan pe termen lung si nu sa va consumati prea multa energie dintr-o data.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Sanatate sport
- Medic specialist Tarek Nazer - Spitalul clinic de urgenta FLOREASCA
- Psihoterapeut Gabriel Pirvan -
- Dr. Ioan Stoian - Institutul National de Medicina Sportiva
Articole recomandate
- Combaterea obezitatii prin sport
- 5 greseli majore in alegerea si purtarea pieselor de incaltaminte sport
- Cum sa faceti sport in aer liber daca suferiti de o alergie sezoniera
- Sfaturi pentru a face sport in ciuda unei vieti ocupate
- Beneficiile sportului asupra organismului
- Haine pe care sa nu le porti niciodata la sala de sport
- Cand sportul iti poate face rau: iata care sunt semnalele pe care le da orga ...
- 5 alimente pe care nu trebuie sa le mananci niciodata inainte sa faci sport
- Riscurile practicarii sportului in zilele caniculare