Salata de sfecla si morcovi cu ghimbir
Actualizat la data de: 16 Octombrie 2014
Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
Aceasta reteta combina proprietatile nutritionale ale sfeclei si morcovilor, fiind o arma puternica in prevenirea si tratarea constipatiei.
Continutul ridicat de fibre din aceste legume faciliteaza eliminarea reziduurilor alimentare din colon.
Ghimbirul este si el un aliment extrem de benefic pentru sistemul digestiv.
Ingrediente
- 250 grame de sfecla rosie rasa
- 250 de grame de morcov proaspat ras
- 2 lingurite de suc natural de mere
- 1 lingurita ulei de masline extravirgin
- 1 jumatate de lingurita de ghimbir proaspat ras
- un praf de sare mare
Mod de preparare
- Amestecati sfecla si morcovii intr-un bol de dimensiuni mari.
- Separat, combinati sucul de mere, uleiul de masline, ghimbirul si sarea, astfel incat sa obtineti un dressing omogen.
- Turnati dressingul peste legume si amestecati usor cu o spatula (sau cu mana).
- Consumati preparatul imediat.
Apreciaza
2 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Retete sanatoase pentru detoxifierea organismului si mentinerea siluetei
- Cele mai bune si cele mai nocive alimente pentru dantura
- Alimentatia sanatoasa in sezonul rece
- 7 salate pe care copiii le vor adora
- Minune intr-un bol: salata de fructe
- 4 motive pentru a servi o salata zilnic
- Salata verde, beneficii pentru sanatate
- Cum pot duce salatele la ingrasare
- Cum prepari sanatos sosurile si dressingurile pentru salate
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare