Salata Butterhead
Actualizat la data de: 08 Ianuarie 2015
Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
Recomandata in dieta persoanelor diagnosticate cu boala Crohn, salata Butterhead are o aroma subtila si o textura crocanta, care se potriveste de minune cu gustul picant al ridichilor si aroma dulce a morcovilor.
O portie din acest preparat contine doar 110 calorii, furnizand 2 grame de fibre, 5 grame de carbohidrati si 2 grame de proteine.
Ingrediente
- 5 linguri de otet balsamic alb
- 3 linguri de ulei extravirgin de masline
- sare mare, dupa gust
- piper negru, dupa gust
- 2 capatani de salata Butterhead, spalate si scurse bine
- 6 ridichi, feliate subtire
- 1 morcov mare, curatat de coaja si taiat fasii subtiri
Mod de preparare
- Intr-un bol mare, amestecati otetul si uleiul, apoi asezonati cu sare si piper.
- Rupeti frunzele de salata in bucati potrivite (cat sa fie introduse cu usurinta in gura) si transferati-le in bolul cu dressingul preparat anterior.
- Completati salata cu ridichile si morcovii, apoi potriviti-o de gust cu sare si piper.
- Puteti servi preparatul cu germeni de grau presarati deasupra.
Apreciaza
0 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Cum prepari sanatos sosurile si dressingurile pentru salate
- Arsurile stomacale: 10 sfaturi pentru sarbatori
- Nutritia pe timpul verii
- Profitati de vara - imbogatiti-va dieta cu legume proaspete!
- Carbohidrati benefici si nocivi pentru organism
- Dieta o2
- 5 retete rapide si sanatoase pentru sarbatori
- Cum iti poate salva viata consumul de avocado
- Telina - proprietati care te vor face sa o consumi mai des
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare