Orthokine trateaza artroza cu propriul sange!
Stire medicala
8 din 10 romani vor suferi de artoza dupa varsta de 50 ani! Statisticile nu ar fi atat de negative daca nu am afla ca aceasta afectiune apare si la persoanele tinere, mai exact la ora actuala 200 mii de persoane cu varsta cuprinsa intre 25 si 45 ani sufera de artroza.
Artroza este o afectiune care se caracterizeaza prin deteriorarea cartilajului are inveleste suprafetele articulare. O durere ascutita persistenta la nivelul genunchiului si o mobilitate redusa pot ascunde primele simptome al acestei afectiuni. Printre factorii de risc care duc la aparitia acestei afectiune sunt sportul de performanta, obezitatea, munca fizica intensa, dar si varsta si predispozitia genetica.
Pentru pacientii care se confrunta cu acest tip de afectiune compania farmaceutica Torrex-Chiesi, lanseaza pe piata romaneasca, Orthokine – tratamentul autolog al artrozei, metoda inovatoare cu proteine din sangele pacientului, metoda ce are la baza descoperirile ortopediei moleculare.
Creat si utilizat din anul 1997 in Germania, Orthokine si-a demonstrat siguranta si eficacitatea prin numeroase studii clinice, iar pana in prezent au beneficiat de aceasta terapie peste 10.000 de pacienti din Germania, Austria, Spania, Olanda, Cehia sau Slovacia.
Serul autolog este obtinut din sangele pacientului in seringa Orthokine, intr-un mediu ce simuleaza inflamatia la nivelul articulatiei datorita microsferelor speciale, fara nici un adaos de substante straine organismului, ajuta la tratarea cauzelor biologice ale artrozei.
“Procedeul de obtinere a serului autolog, cu puternice proprietati antiinflamatoare, este simplu. Cu ajutorul dispozitivului seringa Orthokine, ce contine microsfere speciale, se recolteaza sange pacientului, din vena bratului, apoi acesta se incubeaza 6-9 ore si apoi se centrifugheaza. Prezenta microsferelor speciale, ce simuleaza in seringa Orthokine inflamatia la nivelul articulatiei, determina sangele sa sintetizeze cantitati mari de proteine antiinflamatoare si de crestere, care reduc intensitatea durerii, combat inflamatia si imbunatatesc functia articulara. Dupa acest proces, serul obtinut se injecteaza aceluiasi pacient in articulatia afectata”, a declarat Doctor Carsten Moser, de la Groenemeyer Institute for Microtherapy, Bochum, Germania.
O sesiune de tratament presupune 6 injectii Orthokine, timp de 6 saptamani, cate una pe saptamana, rezultatele mentinandu-se pana la 2 ani in functie de raspunsul individual al organismului la tratament.
Articole recomandate
- Talasemia - Boala ereditara
- Cele mai contagioase boli
- Tendinita patelara: cauze, simptome, tratament
- Ce presupune ruptura ligamentului incrucisat anterior
- Analize biochimice (analiza zaharului din sange - glicemia si din urina - gl ...
- Viata bate filmul! Urmareste "Nephro", un scurtmetraj inspirat din experientele reale ale pacientilor dializati
- Grupele de sange si personalitatea
- Analize hematologice (hematocrit, formula leucocitara, timp de coagulare, an ...
- Artroza – importanta exercitiului fizic