Parfait cu quinoa si iaurt
Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
Quinoa este un aliment cu un continut mai ridicat de proteine decat majoritatea cerealelor integrale, fiind o alegere excelenta pentru micul dejun.
Iaurtul si fructele dau un gust minunat preparatului, reteta fiind sigura pentru consum in dieta persoanelor care sufera de intoleranta la gluten, artrita sau afectiuni cardiace.
Ingrediente:
- 60 grame quinoa
- 180 ml iaurt degresat
- 1 mar mic, taiat cubulete
- 1 lingurita scortisoara praf
Mod de preparare:
Lasati quinoa la inmuiat peste noapte in apa, apoi fierbeti apa (cam 500 ml) si turnati-o peste quinoa. Dupa aproximativ 10 minute, scurgeti bine cerealele si transferati jumatate din cantitate intr-un bol. Puneti deasupra jumatate din cantatitea de iaurt si jumatate din cuburile de mere. Continuati cu inca un strat de quinoa, apoi unul de iaurt si unul de mere. Presarati deasupra scortisoara si consumati preparatul imediat, ca mic dejun sau gustare.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Cat de sanatoase sunt floricele de porumb?
- Probioticele
- Lectii despre perseverenta si consecventa in tratamentul infectiei fungice a unghiilor
- Cum va protejeaza probioticele sanatatea
- Laxative naturale
- Viata bate filmul! Urmareste "Nephro", un scurtmetraj inspirat din experientele reale ale pacientilor dializati
- 3 cereale integrale pe care sa le consumati mai des in retete sanatoase
- 4 retete de desert sanatoase si apetisante
- 6 retete sanatoase de vara
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare