Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Somon la gratar cu cartofi natur

Actualizat la data de: 17 Octombrie 2014
Somon la gratar cu cartofi natur

Timp de preparare: 30-45 minute

Dificultate: redusa

Pacientii care sufera de duodenita, la fel ca si cei care sunt diagnosticati cu ulcer, gastrita sau alte boli digestive, sunt nevoiti sa tina regim alimentar restrictiv.

Somonul la gratar cu cartofi natur este un preparat permis in dieta pentru bolnavii de duodenita, intrucat nu provoaca aciditate sau disconfort digestiv

Ingrediente

  • 400 g file de somon
  • 700 g cartofi
  • ulei de masline
  • cimbru
  • rozmarin
  • 1 legatura marar
  • sare

Mod de preparare

  1. Asezoneaza somonul cu sare, piper, cimbru si ulei de masline si pune-l pe gratarul incins, maxim 5 minute, intorcandu-l pe toate partile, pentru a se rumeni.
  2. Taie cartofii cubulete si pune-i la fiert, in apa cu sare.
  3. Dupa ce au fiert, amesteca-i cu ulei de masline, sare, piper si rozmarin.
  4. Pune-i pe un platou si presara marar proaspat tocat pe deasupra.
  5. La sfarsit, asaza fileurile de somon deasupra cartofilor.
Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate