Somon la gratar cu cartofi natur
Actualizat la data de: 17 Octombrie 2014
Timp de preparare: 30-45 minute
Dificultate: redusa
Pacientii care sufera de duodenita, la fel ca si cei care sunt diagnosticati cu ulcer, gastrita sau alte boli digestive, sunt nevoiti sa tina regim alimentar restrictiv.
Somonul la gratar cu cartofi natur este un preparat permis in dieta pentru bolnavii de duodenita, intrucat nu provoaca aciditate sau disconfort digestiv
Ingrediente
- 400 g file de somon
- 700 g cartofi
- ulei de masline
- cimbru
- rozmarin
- 1 legatura marar
- sare
Mod de preparare
- Asezoneaza somonul cu sare, piper, cimbru si ulei de masline si pune-l pe gratarul incins, maxim 5 minute, intorcandu-l pe toate partile, pentru a se rumeni.
- Taie cartofii cubulete si pune-i la fiert, in apa cu sare.
- Dupa ce au fiert, amesteca-i cu ulei de masline, sare, piper si rozmarin.
- Pune-i pe un platou si presara marar proaspat tocat pe deasupra.
- La sfarsit, asaza fileurile de somon deasupra cartofilor.
Apreciaza
0 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Retete sanatoase de toamna
- Mituri si informatii nutritionale despre carnea de peste
- Fasolea verde - informatii nutritionale si retete sanatoase
- Prunele - beneficii si retete sanatoase
- 6 retete sanatoase de vara
- 4 retete de desert sanatoase si apetisante
- Quinoa, informatii utile si retete sanatoase
- 5 retete simple pentru o piele sanatoasa pe timp de vara
- Cum sa introduceti mai mult peste in alimentatia intregii familii
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare