Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Salata de somon cu piersici

Actualizat la data de: 12 Februarie 2015
Salata de somon cu piersici

Timp de preparare: 45-60 minute

Dificultate: redusa

Carnea de peste poate fi consumata, in cantitati moderate, de catre persoanele care sufera de dislipidemie.

Somonul este o sursa excelenta de grasimi esentiale omega-3, cu beneficii multiple pentru organism. Reteta de mai jos, inspirata din bucataria occidentala, este suficienta pentru patru portii.

Ingrediente:

  • 500 grame file de somon
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite piper
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura marar tocat marunt
  • 120 grame castravete proaspat, taiat cuburi
  • 60 ml smantana degresata
  • 120 grame ardei gras rosu, taiat cuburi
  • 1 legatura salata verde
  • 1 piersica medie, curata de coaja si feliata
  • 3 linguri ceapa rosie, taiata julien

Mod de preparare:

Tapetati o tava de copt cu hartie de pergament, ungeti pestele cu putin ulei de masline, asezonati-l cu sare, piper, marar si o lingura de zeama de lamaie si coaceti-l la temperatura ridicata, timp de 15-18 minute.

Intr-un bol mic, amestecati castravetii, smantana, restul de marar, ardeiul rosu si cealalta lingura de zeama de lamaie. Impartiti frunzele salatei verzi, bine spalate si uscate, in mai multe farfurii. Asezati deasupra feliile de piersica, ceapa si somonul. Turnati peste sosul din bol si serviti preparatul imediat.

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate