Salata de somon cu piersici
Timp de preparare: 45-60 minute
Dificultate: redusa
Carnea de peste poate fi consumata, in cantitati moderate, de catre persoanele care sufera de dislipidemie.
Somonul este o sursa excelenta de grasimi esentiale omega-3, cu beneficii multiple pentru organism. Reteta de mai jos, inspirata din bucataria occidentala, este suficienta pentru patru portii.
Ingrediente:
- 500 grame file de somon
- 1 praf de sare
- 2 lingurite piper
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 lingura marar tocat marunt
- 120 grame castravete proaspat, taiat cuburi
- 60 ml smantana degresata
- 120 grame ardei gras rosu, taiat cuburi
- 1 legatura salata verde
- 1 piersica medie, curata de coaja si feliata
- 3 linguri ceapa rosie, taiata julien
Mod de preparare:
Tapetati o tava de copt cu hartie de pergament, ungeti pestele cu putin ulei de masline, asezonati-l cu sare, piper, marar si o lingura de zeama de lamaie si coaceti-l la temperatura ridicata, timp de 15-18 minute.
Intr-un bol mic, amestecati castravetii, smantana, restul de marar, ardeiul rosu si cealalta lingura de zeama de lamaie. Impartiti frunzele salatei verzi, bine spalate si uscate, in mai multe farfurii. Asezati deasupra feliile de piersica, ceapa si somonul. Turnati peste sosul din bol si serviti preparatul imediat.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Salata verde, beneficii pentru sanatate
- Cum pot duce salatele la ingrasare
- Cum prepari sanatos sosurile si dressingurile pentru salate
- Alergiile la peste
- Arsurile stomacale: 10 sfaturi pentru sarbatori
- 4 retete cu peste sanatoase si usor de preparat
- Nutritia pe timpul verii
- Profitati de vara - imbogatiti-va dieta cu legume proaspete!
- 6 retete sanatoase de vara
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare