Peste Ceviche
Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
Pestele Cheviche este o specialitate a bucatariei Americii Latine, usor de digerat si cu ingrediente sanatoase.
De aceea, poate fi consumata in siguranta de persoanele care sufera de afectiuni ale colecistului. Reteta este suficienta pentru 6 portii.
Ingrediente:
- 500 grame fileuri de peste alb (la alegere), fara piele si taiate bucati
- 250 ml suc proaspat de lamaie
- 1 ceapa rosie mica, taiata julien
- 40 grame masline verzi, taiate rondele
- 2-3 rosii medii, taiate cubulete
- 3 linguri de coriandru proaspat, maruntit fin
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- chipsuri de porumb, pentru servit
Mod de preparare:
Cu o ora si jumatate inainte de preparare, marinati fileurile de peste in sucul de lamaie si ceapa rosie. Acoperiti vasul cu o folie si lasati-l la frigider, la o temperatura de aproximativ 2 grade Celsius.
Scoateti pestele din bol si preparati-l pe gratar, fara grasime adaugata, pana se gateste bine pe ambele parti. Amestecati-l apoi cu maslinele, rosiile, coriandrul si uleiul de masline, adaugand un praf de sare si unul de piper. Serviti preparatul cu chipsuri de porumb alaturi.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Ulei de peste
- Beneficiile consumului de peste
- Ghid complet pentru gestionarea eficienta a infectiilor fungice ale unghiilor
- 3 retete sanatoase cu peste care scad riscul artritei reumatoide
- 4 retete cu peste sanatoase si usor de preparat
- Viata bate filmul! Urmareste "Nephro", un scurtmetraj inspirat din experientele reale ale pacientilor dializati
- Cum sa introduceti mai mult peste in alimentatia intregii familii
- Cele mai bune fructe de mare si pesti pentru diabetici
- Uleiul de peste: afla ce beneficii are asupra imunitatii
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare