Vinete coapte cu parmezan
Actualizat la data de: 07 Noiembrie 2014

Timp de preparare: 30-45 minute
Dificultate: medie
Aceasta reteta excelenta de vinete coapte cu parmezan contine doar 50 kcal intr-o portie si se poate in consuma in siguranta de persoanele care sufera de afectiuni osoase, cardiace, intoleranta la gluten (boala celiaca) sau insomnie.
Ingrediente
- 1 vanata intreaga, taiata la capete
- 1 linguri ulei de masline
- sare, dupa gust
- piper, dupa gust
- 120 ml sos de rosii
- 150 grame mozzarella degresata
- 2 linguri branza parmezan rasa
- oregano uscat, dupa gust
- fulgi de ardei iute, dupa gust
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 220 de grade Celsius si tapetati o tava de copt cu hartie de pergament.
- Taiati vanata in 10 rondele potrivite si asezati-le intr-un singur strat pe fundul tavii, nu inainte de a le unge individual cu ulei se masline.
- Presarati deasupra sarea si piperul si coaceti-le timp de 20 de minute, pana cand devin moi si maron-aurii.
- Scoateti tava de la cuptor si acoperiti fiecare felie de vanata coapta cu sos de rosii, mozzarella, parmezan, oregano si fulgi de ardei iute.
- Mai coaceti preparatul 5-10 minute, pana cand branza se topeste vizibil.
Apreciaza
0 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
-
Mere coapte cu ghimbir si miere
-
Friptura de vita cu vinete
-
Lasagna cu vinete
-
Ai alergie la vinete? La ce alte alimente trebuie sa renunti
-
Mere coapte
-
File de cod la gratar cu sos de rosii coapte
-
Vinetele, beneficii si retete sanatoase
-
Clatite de cartofi cu parmezan
-
Conopida crocanta cu branza parmezan
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare