Piure de vinete cu iaurt
Actualizat la data de: 19 Noiembrie 2014

Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
Este un aperitiv dietetic foarte gustos.
Ingrediente
- 1 vanata mare
- 2 lamai
- 2 catei de usturoi
- 1/4 legatura patrunjel
- 1 lingura ulei de masline
- 5 linguri iaurt
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Se incalzeste cuptorul la 200 de grade C.
- Se inteapa vanata cu o furculita si se coace la cuptor timp de 15 minute.
- Se stoarce zeama de la lamai intr-un castron mare.
- Se desface usturoiul si se piseaza, apoi se toaca frunzele de patrunjel. Se adauga usturoiul pisat si patrunjelul in castron.
- Se scoate vanata din cuptor, se pune in apa rece si se indeparteaza coaja.
- Se taie vanata si se adauga in castron.
- Se adauga iaurtul si uleiul si se amesteca bine, cu mixerul (se poate folosi si un blender).
Apreciaza
1 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare