Piure de cartofi dulci cu aroma de portocala
Actualizat la data de: 05 Decembrie 2014
Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
In tratarea afectiunilor colecistului, se recomanda un regim alimentar cat mai dietetic.
Piureul de cartofi dulci (legume benefice in bolile vezicii biliare) cu aroma de portocala este un preparat sarac in grasimi, foarte aromat, constituind o garnitura excelenta pentru carne.
Ingrediente
- 4 cartofi dulci, curatati de coaja si taiati cuburi
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 lingura suc de portocale
- un strop de zeama de lamaie
- 1 lingura de unt
- 4 frunze de salvie proaspata
Mod de preparare
- Puneti cartofii la fiert intr-o oala mare timp de 10 minute, pana cand devin fragezi.
- Scurgeti apoi apa si puneti din nou cartofii pe aragaz, la foc mic, timp de 30 de minute (pana se usuca la suprafata vizibil).
- Zdrobiti apoi legumele si amestecati-le cu uleiul de masline, sucul de portocale si zeama de lamaie.
- Separat, topiti untul intr-o oala mica, impreuna cu frunzele de salvie.
- Lasati-l pe foc pana cand spumega si observati ca apar mici pete maronii in compozitia sa.
- Turnatul untul aromat peste piure si serviti preparatul imediat (puteti pastra frunzele de salvie pentru decor).
Apreciaza
0 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Dovleacul, beneficii si retete sanatoase
- Alimentatia curcubeu - cum sa mananci sanatos?
- De ce ar trebui sa eviti alimentele bogate in carbohidrati simpli
- Ce inseamna sa mananci sanatos?
- Beneficiile surprinzatoare ale rosiilor pentru sanatate
- 6 produse dietetice care ingrasa
- Dieta potrivita pacientilor cu alergii de primavara
- Alimentatia corecta pe timp de iarna
- Fructe si legume de iarna. Conditii de depozitare si moduri de preparare
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare