Omleta cu praz si branza Brie
Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
Omleta cu praz si branza Brie, preparata special pentru a fi bine tolerata pe persoanele care sufera de boala Crohn, se remarca prin aspectul elegant si aroma subtila.
Prin urmare, poate fi introdusa chiar intr-un meniu festiv. Reteta este suficienta pentru 1 portie.
Ingrediente:
- 1 praz mic (doar partea alba), taiat in felii subtiri
- 1 sfert de lingurita praf de usturoi
- 1 lingurita ulei de masline
- 2 lingurite unt
- 2 oua
- 2 linguri de apa
- 1 jumatate de lingurita sare
- 1 sfert de lingurita piper
- 30 g branza Brie, taiata cubulete
Mod de preparare:
Incingeti o tigaie anti-aderenta si sotati prazul asezonat cu praful de usturoi timp de 5 minute, pana devine fraged, apoi transferati-l pe o farfurie. In aceeasi tigaie, topiti untul la foc potrivit. Bateti ouale bine cu sarea si piperul, apoi turnati compozitia in tigaia incinsa si asteptati pana cand marginile omletei se intaresc.
Impingeti cu spatula marginile spre centru, lasand partea lichida sa se scurga in tigaie.
Cand omleta este gata, presarati deasupra prazul sotat si garnisiti cu branza Brie. Indoiti omleta si asezati-o pe o farfurie.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Alimentele care va pot provoca migrene
- Ce alimente trebuie sa evitati in timpul sarcinii
- Ai intoleranta la lactoza? Afla ce produse din lapte poti manca
- Diferenta dintre gastroenterita virala si toxiinfectia alimentara
- Recomandari nutritionale in sarcina
- Beneficiile sucului de noni
- Spaghetele - informatii nutritionale
- Cancerul colorectal - generalitati
- Tulburarile gastrointestinale
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare