Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Omleta cu praz si branza Brie

Actualizat la data de: 06 Februarie 2015
Omleta cu praz si branza Brie

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Omleta cu praz si branza Brie, preparata special pentru a fi bine tolerata pe persoanele care sufera de boala Crohn, se remarca prin aspectul elegant si aroma subtila.

Prin urmare, poate fi introdusa chiar intr-un meniu festiv. Reteta este suficienta pentru 1 portie.

Ingrediente:

  • 1 praz mic (doar partea alba), taiat in felii subtiri
  • 1 sfert de lingurita praf de usturoi
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 2 lingurite unt
  • 2 oua
  • 2 linguri de apa
  • 1 jumatate de lingurita sare
  • 1 sfert de lingurita piper
  • 30 g branza Brie, taiata cubulete

Mod de preparare:
Incingeti o tigaie anti-aderenta si sotati prazul asezonat cu praful de usturoi timp de 5 minute, pana devine fraged, apoi transferati-l pe o farfurie. In aceeasi tigaie, topiti untul la foc potrivit. Bateti ouale bine cu sarea si piperul, apoi turnati compozitia in tigaia incinsa si asteptati pana cand marginile omletei se intaresc.

Impingeti cu spatula marginile spre centru, lasand partea lichida sa se scurga in tigaie.
Cand omleta este gata, presarati deasupra prazul sotat si garnisiti cu branza Brie. Indoiti omleta si asezati-o pe o farfurie.

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate