Cuscus marocan
Actualizat la data de: 17 Noiembrie 2014
Timp de preparare: 30-45 minute
Dificultate: redusa
Cuscusul este o sursa excelenta de fibre.
Atunci cand este gatit intr-o maniera dietetica, se transforma intr-o alternativa alimentara buna in regimul recomandat pentru controlul pancreatitei.
Ingrediente
- 250 grame de cuscus
- 500 ml apa fiarta
- 500 ml supa limpede de pui, dietetica
- 2 lingurite ulei de susan
- 2 morcovi medii, fierti si taiati rondele
- 100 grame stafide
- coaja si sucul de la o portocala medie
- 2 linguri de patrunjel proaspat, tocat marunt
Mod de preparare
- Introduceti cuscusul intr-o oala mare si turnati deasupra apa fiarta.
- Amestecati si lasati cerealele sa se umfle cateva minute.
- Incalziti in alta oala supa limpede de pui si asteptati pana da in clocot.
- Adaugati cuscusul, morcovul stafidele.
- Dati focul la mic si amestecati timp de 5 minute.
- Turnati peste sucul de portocale si presarati coaja.
- Amestecati si stingeti focul.
- Asezonati preparatul cu uleiul de susan si patrunjelul proaspat inainte de servire.
Apreciaza
0 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Alimentele bogate in amidon si ce rol au in dieta zilnica
- Cat de mult ajuta la slabit excluderea glutenului din alimentatie
- Surse alimentare ascunse de gluten
- Fructe si legume de iarna. Conditii de depozitare si moduri de preparare
- Retete sanatoase de toamna
- Fasolea verde - informatii nutritionale si retete sanatoase
- 6 retete sanatoase de vara
- Dovleacul, beneficii si retete sanatoase
- 4 retete cu peste sanatoase si usor de preparat
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare