Cartofi dulci la cuptor
Timp de preparare: 30-45 minute
Dificultate: redusa
Ingrediente:
1 kg cartofi noi (dulci);
2 lingurite ulei masline;
1 lingurita boia de ardei;
1 lingurita chimen;
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 215 grade C. Intr-un castron mare amestecati pana se omogenizeaza uleiul de masline cu boia de ardei si chimen. Curatati cartofii dulci de coaja, apoi ii taiati in jumatate pe lungime si fiecare jumatate in fasii de aproximativ 1 cm latime.
Se pun cartofii in castron si se acopera cu amestecul de ulei si condimente. Se pregateste o tava sau un vas in care se pune hartie de copt unsa cu ulei de masline. Cartofii se aseaza in tava si se tin la cuptor pana se inmoaie in interior si devin crocanti in exterior (aproximativ 25-35 minute).
Va dorim pofta buna!
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Poftele si alimentatia sanatoasa in sarcina
- Cum se mentin in forma vedetele
- Ardeti grasimile si dezvoltati-va musculatura in 5 saptamani
- Indicele glicemic al alimentelor
- Ce trebuie sa mancati ca sa va vindecati
- Dieta pentru afectiunile gastrointestinale
- Alimente care iti pot schimba viata
- Inlocuitori pentru unt
- 10 alimente si preparate bune de gatit pe gratar
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare