Cartofi dulci cu usturoi
Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
Cartofii dulci cu usturoi sunt un preparat delicios, cu efect antiinflamator, de aceea pot fi consumati de persoanele care sufera de urticarie.
Acest soi de cartofi este bogat in vitamina A (sub forma beta-carotenului) si vitamina C, avand totodata si proprietati antioxidante. Usturoiul, uleiul de masline si turmericul contribuie si ele la mentinerea sanatatii pielii.
Ingrediente:
- 2 cartofi dulci mari
- 4 catei de usturoi pisati
- 2 linguri ulei de masline
- 1 jumatate de lingurita turmeric
- patrunjel proaspat, tocat fin
Mod de preparare:
Incalziti o lingura de ulei de masline intr-o tigaie mare si sotati usturoiul pana se inmoaie vizibil (dar nu devine maroniu). Puneti deoparte.
Sotati cartoful dulce taiat bucati potrivite in ulei de masline si turmeric. Adaugati usturoiul sotat peste cartofi si presarati deasupra patrunjelul proaspat.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Cauzele si prevenirea sensibilitatii dentare
- Alimente bogate in antioxidanti
- Ce culoare are dieta dumneavoastra?
- Dieta pentru prevenirea si tratarea candidozei
- Poftele alimentare si nevoile organismului
- Suplimente alimentare utilizate pentru scaderea colesterolului
- Remedii naturale impotriva parazitilor intestinali
- Alimentatia si tratamentul adjuvant in caz de raceala sau gripa
- Vitamine si minerale esentiale pentru o piele frumoasa
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare