Cartofi copti cu rozmarin
Actualizat la data de: 28 Noiembrie 2014

Timp de preparare: 45-60 minute
Dificultate: redusa
Dupa 24 de ore de la debutul varsaturilor, timp in care pacientul trebuie sa consume lichide pentru reechilibrarea electrolitica a organismului, se recomanda adoptarea unui regim alimentar mai consistent, format din alimente precum painea prajita, pastele fainoase, bananele, cartofii fierti sau copti.
Rozmarinul este un condiment cu efecte benefice asupra sistemului digestiv, avand si o actiune antivomitiva.
Ingrediente
- 700 grame cartofi mici albi
- 30 ml ulei de masline
- 1 lingura d esare
- 1 jumatate de lingurita piper
- 2 linguri frunze proaspete de rozmarin, tocate marunt
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Taiati cartofii in jumatate sau in patru, dupa ce ii spalati foarte bine sub jet de apa rece.
- Introduceti bucatile in bol, alaturi de uleiul de masline, sarea, piperul si rozmarinul.
- Amestecati pana cand cartofii sunt bine acoperiti de mirodenii.
- Tapetati o tava de copt cu hartie de pergament si asezati cartofii intr-un singur strat uniform.
- Lasati-i la copt cel putin o ora, intorcandu-i pe partea cealalta la jumatatea perioadei de coacere.
Apreciaza
0 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare