Cartofi copti cu iaurt si sos salsa
Actualizat la data de: 28 Noiembrie 2014
Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
In pancreatita, dieta recomandata pacientilor trebuie sa contina o cantitate cat mai mica de grasimi, preparate usor de digerat si in cantitati moderate.
Intrucat bolnavii de pancreatita trebuie sa consume un regim cu predominanta lacto-vegetarian, reteta de mai jos este adaptata perfect acestor criterii alimentare importante.
Ingrediente
- 2 cartofi medii
- 60 ml iaurt degresat
- 60 ml sos salsa cu continut redus de sare
- 2 frunze mari de salata verde
- 2 morcovi medii rasi
- otet balsamic, dupa gust
Mod de preparare
- Intepati cartofii intregi cu o furculita.
- Introduceti-i la cuptorul cu microunde 3-4 minute, astfel incat sa se inmoaie vizibil.
- Asezati apoi cartofii intr-o tava de copt si coaceti-i la 180 de grade Celsius la cuptorul obisnuit, pana cand furculita ii patrunde cu usurinta.
- Scoateti tava de la cuptor si lasati cartofii la racit.
- Taiati cartofii copti in bucati potrivite si transferati-i intr-o farfurie.
- Turnati peste iaurtul si sosul salsa.
- Taiati marunt salata verde si asezati-o langa cartofi.
- Presarati morcovul ras peste salata si asezonati cu otet balsamic, dupa preferinte.
- Serviti imediat.
Apreciaza
0 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Un meniu de 7 zile pentru sezonul gripei si racelilor
- 6 produse dietetice care ingrasa
- 30 de modalitati de a pierde 100 de calorii
- Alimentatia sanatoasa
- Dieta anticancer - Sfaturi alimentare pentru prevenirea si lupta impotriva c ...
- Dieta pe timp de vara
- Sfaturi pentru dieta alimentara de vara
- Numarul de kilograme acumulate in timpul sarcinii
- Intoleranta la fructoza
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare