Caponata
Timp de preparare: Peste 60 minute
Dificultate: medie
Caponata este un fel de mancare cu specific italienesc preferat de persoanele care urmeaza un regim vegetarian. Reteta poate fi adaptata pentru pacientii cu tulburari de deglutitie, fiind o sursa excelenta de vitamine, minerale si fibre provenite din vegetale.
Ingrediente:
- 900 g vinete bine coapte
- 230 g tija de telina taiata marunt
- 60 ml ulei de masline
- 80 g ceapa taiata marunt
- 2 linguri de otet din vin alb
- 2 cutii rosii pruna in suc propriu
- 2 linguri suc de rosii
- sare si piper, dupa gust
- 2 linguri muguri de pin (optional)
Mod de preparare:
Curatati vinetele de coaja si taiati-le in cuburi mici, presarati sare deasupra si lasati-le la scurs 30 de minute. Sotati telina intr-o tigaie mare timp de 10 minute, pana se inmoaie bine. Adaugati ceapa si gatiti legumele inca 10 minute, adaugand putina sare.
Sotati cuburile de vinete scurse bine in prealabil in uleiul in care ati sotat telina si ceapa, timp de 8 minute (pana devin aurii). Adaugati otetul, rosiile, sucul de rosii si piperul. Mai lasati totul la fiert 15 minute si garnisiti preparatul cu mugurii de pin.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Cauze si factori de risc pentru tulburarile endocrine
- Dieta BRAT: recuperarea in urma tulburarilor gastrointestinale
- Tulburarile afective sezoniere
- Tulburarile endocrine si bolile articulare
- Fata in fata cu propriile probleme - tulburarile de erectie
- Tulburari ale vederii de departe (Miopia)
- Top 20 moduri de a rezolva tulburarile de anxietate si stresul
- Tulburari de eliminare – Encoprezisul
- Tulburari comportamentale la copii
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare