Budinca de legume
Actualizat la data de: 20 Noiembrie 2014
Timp de preparare: Peste 60 minute
Dificultate: redusa
Alimentatia in ciroza hepatica trebuie sa se bazeze pe un aport echilibrat de nutrienti.
Budincile de legume fac parte din categoria preparatelor culinare recomandate in controlul afectiunilor hepatice.
Ingrediente
- 150 grame morcovi
- 150 de grame cartofi
- 150 de grame mere
- 1 praf de nucsoara
- 200 grame zahar
- 120 grame faina alba
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita praf de copt
- 150 grame stafide
- 1 lingurita apa minerala
- 1 lingurita scortisoara
- 1 albus de ou
- 2 linguri de unt topit (cu continut redus de grasime)
Mod de preparare
- Curatati morcovii, cartofii si merele de coaja si taiati totul in cubulete.
- Amestecati intr-un bol mare legumele si marul cu nucsoara, zaharul, faina, sarea, praful de copt, apa minerala si scortisoara.
- Amestecati bine, apoi adaugati oul, untul topit si stafidele.
- Dupa ce obtineti o compozitie bine omogenizata, turnati-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introduceti totul la cuptor timp de 1 ora, la temperatura scazuta (circa 100 de grade Celsius).
- Garnisiti budinca cu ananas si cirese, daca doriti.
Apreciaza
2 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Gustari pentru copii: 10 sfaturi sanatoase
- Ce ar trebui sa stim despre guta
- Importanta calciului in dieta
- Sfaturi pentru dieta alimentara de vara
- Regimul alimentar in cancer
- Pierderea in greutate: importanta servirii micului-dejun
- Intoleranta la fructoza
- Dieta de vara a persoanelor cu diabet
- Dieta pentru afectiunile gastrointestinale
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare