Pui pane copt cu paste si legume
Actualizat la data de: 10 Octombrie 2014
Timp de preparare: Peste 60 minute
Dificultate: medie
Alimentatia in tratarea gastritei presupune consumul de alimente gatite cat mai dietetic, fara prajire sau cantitati mari de grasime.
Puiul pane clasic poate fi preparat intr-un mod mai sanatos la cuptor, iar legumele preparate la aburi si pastele sunt usor de digerat si nu irita mucoasa stomacala.
Ingrediente
- 500 grame piept de pui desozat, fara piele
- 2 oua mari, batute bine
- 130 grame pesmet
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita oregano uscat
- 1 lingurita busuioc uscat
- 30 grame branza parmezan
- 230 grame paste melcisori
- 1 jumatate pachet mazare congelata, gatita la aburi
- 2 morcovi mari taiati rondele si preparati la aburi
- 1 dovlecel taiat rondele si fiert la aburi
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 2 linguri oregano uscat
- sare dupa gust
Mod de preparare
- Primul pas este sa preparati puiul pane.
- Preincalziti cuptorul la temperatura ridicata.
- Amestecati pesmetul, parmezanul ras, sarea, organo si busuiocul intr-un bol.
- Spalati puiul si taiati-l in fasii de grosime medie.
- Treceti fasiile de pui prin ou, apoi prin amestecul cu pesmet si asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu putin ulei de masline.
- Lasati totul la copt 30-40 de minute, intorcand fasiile de pui pe partea cealalta dupa 15-20 de minute.
- Intre timp, fierbeti pastele conform indicatiilor de pe pachet, scurgeti-le si amestecati-le cu morcovul, mazarea si dovlecelul.
- Asezonati amestecul cu sare si oregano.
- Serviti garnitura alaturi de puiul pane copt, in portii mici, asa cum se recomanda in dieta corecta pentru gastrita.
Apreciaza
0 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Top 8 surse ascunse de sare
- Detoxifiere naturala de primavara
- Sfaturi pentru dieta alimentara de vara
- 50 de sfaturi pentru imbunatatirea dietei
- Retete pentru detoxifiere
- Dieta pentru hipotiroidism
- Dieta cu supa de varza - beneficii si riscuri
- 10 pasi simpli de retinut pentru un ficat sanatos
- Retete sanatoase de toamna
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
- Ratele de succes FIV – Efectele varstei asupra fertilitatii
- Conferinta One Health International Student Conference USAMV Bucuresti 2025 – abordari interdisciplinare pentru provocarile globale in materie de mediu si sanatate
- Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente
Tipuri de diete si regimuri alimentare