Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Pui frantuzesc cu sos de ciuperci

Actualizat la data de: 14 Noiembrie 2014
Pui frantuzesc cu sos de ciuperci

Timp de preparare: 30-45 minute

Dificultate: redusa

Valori nutritionale (portie):
Calorii: 239
Proteine 28g
Colesterol: 66g
Sodiu: 98g
Fibre: 6g
Carbohidrati: 0,5g
Grasimi totale: 9g
Potasiu: 485g
Grasimi saturate: 1g
Calciu: 30 mg
Grasimi monosaturate: 5g

Ingrediente:

  • 4 bucati piept de pui dezosat;
  • 2 linguri ulei de masline;
  • 4 cepe, taiate in felii subtiri;
  • 1 lingura de faina;
  • 150 g ciuperci taiate in felii subtiri;
  • 1/4 ceasca vin alb;
  • 1/2 ceasca supa de pui;
  • 1 lingura de rozmarin tocat proaspat sau uscat;
  • 2 linguri patrunjel tocat.

Mod de preparare:
Pieptul de pui se bate si fiecare bucata se taie in jumatate; se acopera cu o folie de plastic pana se gateste. Intr-o tigaie se incalzeste 1 lingura de ulei si se pune ceapa la calit. Cand aceasta a capatat o culoare aurie se adauga ciupercile.
Separat se amesteca faina cu vinul pana se face o pasta. Supa de pui si pasta se adauga peste ciuperci si se lasa la foc mediu aproximativ 5 minute; amestecati pana cand sosul se ingroasa. Luati tigaia de pe foc si puneti rozmarinul.
In alta tigaie incingeti uleiul si adaugati carnea de pui; lasati-o sa se rumeneasca bine pe ambele parti. Puneti in fiecare farfurie cate 2 bucati de pui si 2-3 linguri de sos de ciuperci si garnisiti cu patrunjel.

Va dorim pofta buna!

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate