Pui cu ananas
Timp de preparare: 45-60 minute
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- un pui intreg intre 1 si 2 kg, curatat de piele
- 400 ml conserva bucati ananas (fara lichidul din conserva)
- 1 lingurita rozmarin uscat
- 1/2 lingurita boia iute
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper
- 1/4 lingurita ghimbir
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 190C. Se pune puiul intr-un vas de yena (sau alt vas cu marginile putin mai inalte). Se unge puiul cu ulei si in interior si pe exterior. Cantitatea de ananas se imparte astfel: jumatate se pune in vas, peste pui, iar cealalta jumatate se introduce in interiorul puiului. Intr-un castron mic se amesteca rozmarinul, boiaua iute, sarea, piperul si ghimbirul. Se presara amestecul peste pui.
Se acopera cu un capac, se introduce in cuptor, la foc potrivit pana se coace in interior.
Va dorim pofta buna!
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Curcan vs. pui: beneficii nutritionale
- Legatura dintre hormonii alimentari din carnea de pui si pubertatea precoce
- Cum abordezi problema greutatii puiului tau
- Pui miere in ceaiul fierbinte? Iata cat de toxic este
- Carnea si leguminoasele. Piramida nutritionala
- Alegeri alimentare sanatoase
- Modalitati de transmitere a infectiilor
- Topul celor mai bune surse alimentare de proteine
- Secretele alimentatiei sanatoase si ale portiilor controlate
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare