Orez brun cu carne de curcan
Timp de preparare: 45-60 minute
Dificultate: redusa
Orezul brun cu carne de curcan poate fi consumat in zilele imediat urmatoare episoadelor de varsaturi, fiind usor de tolerat de stomacul sensibilizat. Cu doar 450 kcal pentru o portie, este un pranz satios si hranitor, excelent pentru intreaga familie.
Ingrediente:
- 250 grame orez brun
- 1 praf de sare mare
- 700 ml supa de legume limpede, fara sare
- 900 grame piept de curcan
- 1 lingura ulei de masline
- 1 praf de piper negru
- 1 lingura sos de soia
- 600 g baby spanac
- 1 ceapa verde, taiata marunt
- 1 lingura ulei de susan
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 220 de grade Celsius. Intr-o oala medie, la foc potrivit, amestecati orezul, sarea mare, trei sferturi din cantitatea de supa si un pahar de apa. Acoperiti cu un capac si lasati totul la fiert 45 de minute.
Intre timp, tapetati o tava cu hartie de pergament, ungeti bucatile de curcan cu ulei, asezonati carnea cu sare, piper si sos de soia, apoi coaceti carnea 50 de minute. Transferati friptura pe un blat, invelita in folie.
Introduceti spanacul, restul supei de legume si ceapa verde in oala cu orezul. Feliati friptura de curcan si serviti-o alaturi de pilaf, dupa ce se raceste bine.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Optiuni alimentare: ce tipuri de carne sa alegem
- Dieta asiatica
- Secretele alimentatiei sanatoase si ale portiilor controlate
- Alimentatia sanatoasa
- Alimente bogate in fier
- Patru reguli de respectat cand prepari masa copiilor
- Cum sa urmati corect un regim alimentar vegetarian
- Carbohidratii care aduc beneficii dietei
- Plan de detoxifiere pentru 7 zile
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare