Medalion de manzat cu sos
Actualizat la data de: 14 Noiembrie 2014
Timp de preparare: 45-60 minute
Dificultate: medie
Ingrediente:
- 1 catel de usturoi
- 1/4 cana faina
- 1 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper
- 3 linguri ulei
- 1 kg de carne de manzat taiat in cubulete
- coaja de la 2 lamai rase
- 1 ceasca de apa clocotita
- 1/2 lingurita salvie
- cateva boabe de piper
- 1 ceasca de smantana
- 1 linguri de patrunjel fin tocat
Mod de preparare:
- Intr-o tigaie de teflon se incing 3 linguri de ulei. Intre timp se combina intr-o punga faina, sarea si piperul.
- Se tapeteaza bucatile de carne cu faina condimentata. Se adauga usturoiul zdrobit in uleiul fierbinte. Bucatile de carne se lasa la calit in uleiul incins.
- Cand s-a prajit carnea, se adauga apa fiarta, coaja de lamaie, salvie si piper. Se amesteca pentru ca acestea sa patrunda bine carnea. Se acopera si se baga in cuptorul cu microunde 15 minute sau pana cand carnea s-a fragezit.
- Se pune treptat coaja de lamaie peste manzat si se amesteca. Se acopera si se introduce iar vasul cuptorul cu microunde si se lasa inca 4 minute. SE amesteca din cand in cand. Apoi se garnisteste cu patrunjel tocat.
- (Se poate gati si la cuptorul cu gaz, timpul de gatire fiind insa, putin mai mare, pana cand carnea este patrunsa).
Va dorim pofta buna!
Apreciaza
0 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Plan de detoxifiere pentru 7 zile
- 7 salate pe care copiii le vor adora
- Un meniu de 7 zile pentru sezonul gripei si racelilor
- Refluxul gastroesofagian: alimente recomandate
- 10 pericole alimentare
- Factorii care declanseaza pirozisul (arsurile retrosternale)
- Minune intr-un bol: salata de fructe
- Poftele alimentare si nevoile organismului
- Dieta Dukan
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare