Cotlet de porc la cuptor
Actualizat la data de: 22 Septembrie 2014

Timp de preparare: 30-45 minute
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 6 cotlete porc de 1 cm grosime
- 1 tulpini de telina taiate
- 1 1/2 ceasca de orez nefiert cu bob lung
- 1 ceapa medie taiata solzi
- 3 cani apa
- 4 lingurite de bulion
- 1/2 lingurita sare
- 1 ardei gras de dimensiune medie portionat in 6 inele
- 1 lingura ulei
Mod de preparare:
- Se preincalzeste cuptorul la 200 grade C. Intr-o tigaie se prajeste cotletul la foc mediu in ulei, la foc mediu, pana se rumeneste. Cotletele se scot si se pun intr-o cratita sau vas termorezistent.
- Se amesteca orezul si telina, ceapa peste orez. Se pune apa peste ele.
- Se lasa cam 3 minute dupa ce apa ajunge la punctul de fierbere.
- Se adauga restul ingredientelor cu exceptia piperului verde si se mai lasa 2 minute la fiert, amestecand incontinuu. Apoi, compozitia se toarna peste cotletul de porc.
- Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor, timp de 60-70 de minute sau pana cand orezul este fiert si cotletul de porc este gatit (poate fi patruns cu usurinta cu furculita).
- Indepartati folia si puneti piperul gras si inelele de ardei deasupra, lasati tava sau vasul la copt inca 10-15 minute sau pana cand ardeiul gras este copt.
Va dorim pofta buna!
Apreciaza
0 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
-
Alimente mai putin sanatoase care pot contribui la scaderea in greutate
-
Alimentele care ingrasa pe timpul verii
-
Pesta porcina africana se transmite la om?
-
Budinca de orez cu pere si scortisoara
-
Orez brun cu carne de curcan
-
Somon pe gratar cu garnitura de orez brun
-
Optiuni alimentare: ce tipuri de carne sa alegem
-
Orez fiert cu broccoli si pui
-
Orez brun cu legume la cuptor
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare