Chiftelute delicioase de vita
Actualizat la data de: 11 Decembrie 2014
Timp de preparare: 45-60 minute
Dificultate: medie
Aceasta reteta de chiftelute este usor de tolerat de catre tractul digestiv sensibil al persoanelor care sufera de boala Crohn.
Folositi metoda de gatire a orezului prin absorbtia completa a apei, intrucat veti beneficia de un aport sporit de fibre.
Ingrediente
- 450 grame carne de vita tocata
- 200 grame orez fiert, bine racit
- 1 lingura de lapte
- 1 ou bine batut
- 1 lingura busuioc
- 1 jumatate de lingurita mustar dulce
- un praf de piper negru
- 3 linguri ulei de rapita
Mod de preparare
- Amestecati toate ingredientele intr-un bol, cu exceptia uleiului de rapita.
- Umeziti-va mainile si formati din compozitia de carne chiftele rotunde de dimensiunea dorita (preferabil mici).
- Prajiti chiftelutele intr-o tigaie anti-aderenta, dupa ce incingeti bine uleiul.
- Evitati sa prajiti chiftelutele mai mult de 2-3 minute pe fiecare parte, rotindu-le de cel putin 3 ori in timpul gatirii.
- Asigurati-va ca sunt bine prajite in interior (daca le consumati gatite insuficient, riscati sa va confruntati ulterior cu neplaceri digestive).
Apreciaza
2 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Cum pot fi rezolvate problemele delicate ale femeilor?
- Secrete culinare pentru pacientii cu poliartrita reumatoida
- 8 alimente pe care sa le evitati vara
- Alimente recomandate pentru scaderea in greutate
- Inlocuitori pentru unt
- Alimentul care creste periculos riscul de cancer
- Retete sanatoase de toamna
- Mituri si informatii nutritionale despre carnea de peste
- 6 retete sanatoase de vara
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare