Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Prurit (mancarime)

Actualizat la data de: 07 Octombrie 2014
Prurit (mancarime)

- Incercati sa pastrati rece si umeda zona in care aveti mancarimea. Aplicati mai multe comprese inmuiate in apa, gheata sau faceti un dus sau baie cu apa rece.
- Puneti fulgi de ovaz in apa in care faceti baie sau aplicati comprese cu fulgi de ovaz pe zonele afectate, timp de 15 minute.
- Impaturiti o cana de fulgi de ovaz intr-o panza de bumbac. Fierbeti cateva minute pana se inmoaie continutul. Spalati-va cu apa rece fara sapun si utilizati panza cu ovaz pe post de burete.
- Faceti o pasta din bicarbonat de sodiu si apa si aplicati-o pe zona afectata.
- Evitati razele puternice ale soarelui. Caldura accentueaza senzatia de mancarime.
- Purtati haine din bumbac. Evitati imbracamintea din lana si tesuturile sintetice.
- Folositi sapunuri blande. Evitati sa folositi sapunuri dure si dedorant daca aveti eruptii cutanate sau vezicule.
- Adaugati 2 lingurite de sare la un litru de apa rece si preparati o solutie. Puneti amestecul pe o carpa si aplicati-o pe piele. Aceasta este una dintre metodele cu cel mai mare efect pentru ameliorarea mancarimilor.
- Nu rupeti ranile sau veziculele. Scarpinarea poate provoca inclusiv infectii ale pielii.
- Pentru a nu va scarpina, taiati-va scurt unghiile, iar noaptea purtati manusi de bumbac (inclusiv la sugari) pentru a preveni zgarierea.
- Preparati o solutie copusa din doua cani de apa si jumatate de lingurita de radacina de echinaceea si de nalba, 1 lingurita de flori de musetel, jumatate de lingurita de frunze de menta, un sfert de lingurita de rizomi de ghimbir. Se amesteca apa cu radacina de echinaceea si de nalba, si se fierb aproximativ 5 minute. Opriti focul si adaugati restul ingredientelor. Acoperiti si lasati amestecul timp de 15 minute. Strecurati-l. La un copil de peste 25 de kilograme cantitatea recomandata ar fi de 1-2 cani pe zi. Acesta este unul dintre remediile cu o eficienta destul de mare, pentru calmarea mancarimilor.
- Turnati o cana de apa clocotita peste o lingurita din fiecare planta: flori de galbenele, flori de musetel, radacina de echinaceea, flori de soc si flori din coada soricelului. Lasati 15 minute, apoi strecurati. Adaugati 3 linguri bicarbonat de sodiu. Pasta obtinuta se aplica pe pielea iritata cu o carpa moale sau burete si se mentine pana cand mancarimea se dimineaza.
- Culegeti cateva ghinde verzi, taiati-le si aplicati sucul peste zona afectata. In cateva zile, eruptia cutanata se va usca si va disparea.
- Mixati in cantitati egale miere si scortisoara pudra si aplicati pe portiunile afectate.
- Amestecati ulei vegetal cu zahar pana cand obtineti o pasta. Puneti compozitia pe pielea pruriginoasa. Inlaturati apoi pasta cu o carpa umeda. Efectul remediului este de calmare.
- Regimul alimentar pentru evitarea pruritului, nu trebuie sa contina crustacee, capsuni, citrice, rosii.
- Spalati pielea de mai multe ori pe zi cu apa si otet cu o solutie compusa dintr-un sfert de otet de mere si restul apa.

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate