Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Remedii naturiste pentru cele mai frecvente boli

Actualizat la data de: 10 Februarie 2012

Generalitati

Sus
Remedii naturiste pentru cele mai frecvente boli

Chimenul, cimbrul, ghimbirul, scortisoara, pot fi remedii naturiste pentru multe dintre bolile des intalnite si ajuta la ameliorarea a diverse probleme de sanatate.

Inainte ca o persoana sa mearga la farmacie sau la cabinetul medicului, daca disconfortul de care sufera nu este serios, ar putea incerca tratamentul naturist.

Bunicii de multe ori au apelat la ierburi si condimente pentru vindecarea afectiunilor comune, in plus, aceste remedii au fost testate in timp si s-a dovedit a fi sigure si eficiente.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Cand pot fi utilizate remediile naturiste?
  3. Citeste pe aceeasi tema

Cand pot fi utilizate remediile naturiste?

Sus

- Tuse - Cimbrul contine doua componente cu proprietati expectorante, ceea ce-l face o alegere excelenta pentru persoanele care tusesc, au congestie nazala, durere in gat sau bronsita.

Planta are puternice proprietati antimicrobiene. Pentru un ceai de cimbru se va adauga o lingura de cimbru uscat la o ceasca cu apa fierbinte. Se va lasa amestecul timp de 10 minute si se va strecura. Se vor bea maxim trei cesti cu ceai pe zi.

- Probleme ale sinusurilor - Cand sinusurile sunt infundate si apar dureri, urmatorul amestec se va bea cald, cu inghitituri mici: la o cana de suc de rosii se adauga o lingurita de usturoi proaspat tocat, 1/4 lingura de praf de ardei iute si o lingurita de suc de lamaie.

- Tulburari digestive - Pentru eliminarea gazelor, se va incerca sa se mestece 1/2 lingurita de seminte de fenicul, chimen sau marar sau se va bea o ceasca de ceai preparat din aceste seminte.

- Stari de greata - Pentru ameliorarea starilor de greata este indicat ghimbirul: se va face un ceai din doua lingurite de ghimbir proaspat ras care se vor adauga intr-o ceasca de apa clocotita sau se va bea bere de ghimbir.

- Prevenirea cancerului - Multe plante care contin antioxidanti ar trebui adaugate din belsug in dieta pentru a preveni cancerul. Scortisoara, cuisoarele, oregano, au capacitati antioxidante. De asemenea, ceaiul verde contine un polifenol numit epicatechina galat care poate ajuta la preintampinarea a diverse tipuri de cancer, in special cel pulmonar, de san, stomac si piele.

S-a demonstrat ca femeile care consuma usturoi in mod constant au un risc mai scazut de a dezvolta cancer de colon. Curcumina, ingredientul activ din tumeric poate preveni sau distruge mai multe tipuri de celule canceroase.

- Dureri articulare si artrita - Ingredientul activ din tumeric, curcumina s-a demonstrat ca amelioreaza durerea in artrita si are proprietati antiinflamatorii. Se va utiliza din belsug planta in compozitia supelor, sosurilor, cartofilor prajiti si mancarurilor de legume.

- Vanatai - Procesul de vindecare se va accelera prin frecarea cu partea moale a unei lamai taiate pe jumatate a zonei dureroase, o data pe ora, timp de mai multe ore. Se va evita aplicarea lamaii pe piele in cazul taieturilor sau a leziunilor pielii.

- Colesterol ridicat si sanatatea inimii - Usturoiul poate contribui la scaderea colesterolului, prevenirea bolilor de inima si la scaderea riscului de atac de cord. Se va consuma un catel de usturoi crud sau fiert pe zi.

Semintele de schinduf contin substante care ajuta organismul sa excrete colesterolul. Planta va ajuta la scaderea valorilor trigliceridelor si a colesterolului rau.

- Nivelul ridicat de zahar in sange - In urma unui studiu s-a demonstrat ca scortisoara poate ajuta la reducerea cantitatii de zahar din sange. Intr-o cana cu apa clocotita se va adauga 1/2 lingurita de scortisoara, intr-un saculet de muselina. Se va lasa amestecul acoperit timp de 10 minute. Se vor bea trei cesti pe zi.


Medici specialisti Medicina alternativa

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate