Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Beneficiile uleiului de migdale

Actualizat la data de: 05 Aprilie 2021

Generalitati

Sus
Beneficiile uleiului de migdale

Uleiul de migdale poate fi folosit atat in scop terapeutic cat si estetic, deoarece exista numeroase beneficii pe care acest ulei le poate oferi atat pentru sanatate cat si frumusetea unei persoane.

Uleiul de migdale este recomandat in cazul celor la care alte tratamente pentru remedierea problemelor legate de caderea parului nu au functionat. Masajul scalpului cu ulei de migdale, de doua ori pe saptamana are un efect remarcabil in acest sens, iar parul va creste mai rapid si va fi ma sanatos. Explicatia este ca uleiul de migdale este o sursa importanta de vitamina E. Migdalele mai contin si alte minerale esentiale cum ar fi magneziu si calciu, vitamina D si au un nivel ridicat de grasimi.

Uleiul de migdale neprelucrat imbunatateste gustul mancarurilor si poate fi folosit inclusiv pentru salate, cereale si sandwichuri. Pe langa faptul ca sunt foarte nutritive, migdalele au multiple intrebuintari in industria cosmetica. Uleiul de migdale are culoare galben deschis si este extras din miezul migdalelor.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Ulei de migdale pentru piele
  3. Tratament pentru pielea uscata
  4. Ulei de migdale pentru par
  5. Ulei de migdale pentru sanatate
  6. Citeste pe aceeasi tema

Ulei de migdale pentru piele

Sus

Uleiul de migdale dulci este unul din cele mai populare uleiuri folosite in aromoterapie. Uleiul pur de migdale poate fi folosit inclusiv pentru masaj, dar una dintre calitatile sale de baza este aceea ca este potrivit pentru orice fel de tip de ten. Cu ajutorul uleiului de migdale, dorinta de a avea piele frumoasa nu va fi doar un vis.


Iata cateva dintre beneficiile uleiului de migdale pentru piele:
- catifeleaza si pastreaza stralucirea pielii
- hidrateaza pielea in profunzime
- calmeaza iritatiile si inflamatiile de la nivelul pielii
- intarzie procesul de imbatranire
- amelioreaza cearcanele
- hraneste pielea, facand-o neteda si moale
- calmeaza pielea uscata si mancarimile pielii
- trateaza buzele crapate si eruptiile cutanate de pe corp

Tratament pentru pielea uscata

Sus

Uleiul de migdale este folosit frecvent pentru tratarea pielii uscate, atenueaza senzatia de mancarime, durerea, eruptiile cutanate, uscaciunea, iritatiile si arsurile. Uleiul de migdale ajuta la pastrarea unui echilibru adecvat de umiditate al pielii. Pentru a spori beneficiile cremelor exfoliante, acestea pot fi amestecate cu ulei de migdale, iar rezultatul va fi o piele neteda si catifelata. Uleiul de migdale poate fi utilizat si in cazul pielii delicate de sub ochi pentru prevenirea aparitiei ridurilor.

Ulei de migdale pentru par

Sus

Se va masa scalpul usor cu cateva picaturi de ulei de migdale, cu miscari circulare scurte. Uleiul de migdale adauga stralucire parului si sustine sanatate acestuia. Gratie beneficiilor uleiului de migdale dulci pentru podoaba capilara, acesta face parte din compozita multor tratamente pentru par.


Calitatile uleiului de migdale:
- hraneste si netezeste cuticulele firului de par
- stimuleaza cresterea parului lung si rezistent
- ofera stralucire parului
- controleaza caderea parului.

Ulei de migdale pentru sanatate

Sus

Consumul de migdale crude poate oferi multiple beneficii, sanatatii si este recomandat pentru tratarea unora dintre problemele sistemulu digestiv. Utilizat in aromoterapie, are rol calmant iar aplicat local este un calmant eficient al durerilor.

Beneficiile pentru sanatate ale uleiului de migdale:
- consumul regulat de ulei de migdale ajuta la reducerea colesterolului
- este un nutrient benefic pentru sanatatea creierului si a sistemului nervos
- imbunatateste calitatile intelectuale si creste anduranta
- amelioreaza disconfortul produs de muschii tensionati.


Medici specialisti Medicina alternativa

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate