Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Remedii naturale pentru psoriazis

Actualizat la data de: 08 Aprilie 2013

Generalitati

Sus
Remedii naturale pentru psoriazis

Cel mai frecvent intalnit tip de psoriazis este psoriazisul in placi. Aceasta afectiune cronica provoaca ingrosarea pielii afectate, roseata, aspect solzos al pielii (de culoare argintie sau alba) si eruptii cutanate neuniforme.

Conditia poate aparea oriunde pe corp, dar de cele mai multe ori se manifesta la nivelul scalpului, coatelor, genunchilor si in partea inferioara a spatelui. Boala nu este contagioasa si este mai frecventa la adulti decat la copii.

Din fericire, conditia este tratabila cu medicatie, dar si cu ajutorul remediilor naturale. Iata doar cateva dintre aceste tipuri de tratament si modul in care ar trebui sa le utilizati pentru o gestionare eficienta a psoriazisului.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Moduri naturale de combatere a psoriazisului
  3. Citeste pe aceeasi tema

Moduri naturale de combatere a psoriazisului

Sus

- Expuneti-va la soare. Expunerea la soare este in remediu dovedit pentru combaterea psoriazisului. Mai mult de 80% din persoanele care urmeaza acest tratament prezinta o ameliorare semnificativa a simptomelor de psoriazis. Trucul este sa nu exagerati - expunerea excesiva la soare nu va face altceva decat sa inrautateasca manifestarile bolii.

- Uleiuri si fulgi de ovaz. Alte optiuni naturale de tratare a psoriazisului includ folosirea de uleiuri de aloe vera si arbore de ceai alaturi de bai de fulgi de ovaz pentru a calma mancarimea pielii.

- Practicati metode de relaxare. Stresul tinde sa agraveze psoriazisul, astfel incat tehnicile de relaxare pot ajuta la reducerea simptomelor. Orice activitate care va ajuta sa va relaxati, cum ar fi plimbarile in parc, yoga, respiratia profunda si tai chi, poate ajuta la usurarea simptomelor.

- Climatoterapie. Timp de decenii, oamenii au sustinut ca vizita la Marea Moarta, in Israel, este un tratament extrem de eficient pentru psoriazis. Soarele si apa care este de 10 ori mai sarata decat oceanul sunt considerate a fi combinatia perfecta pentru vindecarea psoriazisului. Poate suna ca un mit, dar dovezile stiintifice sugereaza ca aceasta forma de tratament functioneaza. In cadrul studiilor, 80-90% dintre pacienti au experimentat o imbunatatire semnificativa a conditiei dupa ce au vizitat Marea Moarta. Aproape jumatate dintre eruptiile cutanate ale subiectilor au disparut pentru urmatoarele cateva luni.

- Baie in otet. La fel ca si aloe vera, otetul de mere are o istorie lunga de utilizare pentru calmarea arsurilor minore si alte inflamatii ale pielii si este, de asemenea, un dezinfectant. Potrivit specialistilor, unii bolnavi cu psoriazis au raportat cu succes tratarea bolii in urma utilizarii otetului. Tratamentul poate fi facut si sub forma de comprese - prosoape de bumbac inmuiate in otet diluat cu apa. In pus, otetul atenueaza si senzatia de mancarime.

- Impachetari cu folie de plastic. Doctorii cunosc deja de mult timp ca acoperirea leziunilor de psoriazis ajuta la vindecarea bolii. Aceasta strategie creeaza un cadru propice pentru cresterea eficientei medicamentelor utilizate. Prin aceasta metoda, zona afecatata va ramane hidratata pentru mai mult timp. Pentru impachetari puteti folosi patch-uri speciale si chiar folie de bucatarie. Inainte de a acoperi zona afectata, trebuie sa aplicati local cremele prescrise de medic. Cu toatea acestea, este contraindicat sa pastrati zonele acoperite prea mult timp, deoarece acestea vor deveni foarte umede, fiind astfel mult mai susceptibile la infectii secundare. Consultati medicul sau farmacistul daca aveti neveoie de mai multe instructiuni.


Medici specialisti Dermatologie-Estetica

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Inchide recomandarile
Vezi recomandarile noastre
Clinici, Medici si Servicii specializate
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate